Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ" Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ(ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΕΝΤΟΝΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ -ΜΑΣΚΕΣ -ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΩΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ".
ΑΝ Η ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΑΝ 
ΑΠΟ ΤΑΧΑΛΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ - Για εκκένωση Κατάληψης ΔΕΛΤΑ
"Με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού -σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Δένδια- η Ελληνική Αστυνομία σήμερα το πρωί προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό σόου άνευ προηγουμένου, εισβάλλοντας και εκκενώνοντας την Κατάληψη Δέλτα. Μάλιστα ..
οι αστυνομικές αρχές επέλεξαν να αποτυπώσουν σε ένα άνευ ουσίας video την επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνοπλοι άνδρες όλων των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, και έδιναν την εικόνα εμπόλεμης ζώνης για ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κατάληψη ΔΕΛΤΑ, στεγάζεται από το 2007 στο κτίριο των πρώην εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε αφεθεί ερειπωμένο για χρόνια, παρά το γεγονός ότι η επαναλειτουργία των εστιών αποτελεί πάγιο αίτημα του φοιτητικού κινήματος.
Όλα αυτά τα χρόνια η “Δέλτα” λειτουργούσε ως αυτοοργανωμένος, ελεύθερος κοινωνικός χώρος, καλύπτοντας τις ανάγκες στέγασης δεκάδων νέων ανθρώπων, διέθετε οργανωμένη βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσα μουσικής, ενώ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία της.
Αντίθετα οι ένοικοι με συνέπεια συντηρούσαν ένα κτίριο που το Ελληνικό Δημόσιο επιδεικτικά άφηνε να καταστρέφεται, παρά το γεγονός ότι προοριζόταν για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών.
Δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες αξιοποίησης του κτιρίου από τη διοίκηση του ΤΕΙ -όπως αυτή έχει δεσμευτεί- και πιστεύουμε ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση επαναλειτουργίας των εστιών, ιδιαίτερα σήμερα που ακόμη και η στέγαση των φοιτητών αποτελεί διακύβευμα."

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ(ΒΙΝΤΕΟ)
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (12.09.2012) το πρωί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε οίκημα στο κέντρο της πόλης, το οποίο είχε καταληφθεί παράνομα από ομάδα ατόμων. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του ..
Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και η αστυνομική επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν εντός του κτιρίου και συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα. Πρόκειται για επτά ημεδαπούς και τρεις αλλοδαπούς (μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες), ηλικίας από 21 ως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Επιπλέον σε βάρος τριών από τους συλληφθέντες η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα ρόπαλο, ένα μαχαίρι και μια κροτίδα Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Aπό την ενδελεχή έρευνα που επακολούθησε στους χώρους του κτιρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε (5) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών
Τέσσερις (4) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών
Ένας (1) ηλεκτρονικός καταγραφέας ήχου
Τρεις (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
Τριάντα (30) αντιασφυξιογόνες μάσκες
Δύο (2) φίλτρα αντιασφυξιογόνων μασκών
Δύο (2) μαχαίρια τύπου σουγιά
Ένα (1) τσεκούρι
Τρία ζεύγη ροπάλων, τύπου «νουτσάκο»
Ένα (1) ρόπαλο
Μία (1) κροτίδα
Το χρηματικό ποσό των 661,04 ευρώ και
Διάφορα μικροαντικείμενα, εργαλεία κ.λπ. .

2 σχόλια:

  1. ΝΙΚΟΥΛΙΟ ΜΑΣΩΝΟΔΕΝΔΙΑΣ ΣΕ ΣΤΟΑ ΜΕ ΚΙΠΑ:

    http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ .ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.