Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η "ΣΥΓΝΩΜΗ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΜΕΣΩ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΛΑΖΑΝΑ


Αυτή την φορά το αναρχοσάιτ indymedia προσπαθεί να τα ωραιοποιήσει για προηγούμενη ανάρτηση του που χαρακτήριζε "ταξικούς αδελφούς" τους φονιάδες, και τον ίδιο τον αδικοχαμένο Λαζανά "φασιστάκο".
Έτσι λοιπόν περάσαμε στις συγνώμες των "καλών" λαθρομεταναστών που δεν φταίνε σε τίποτα 
Διαβάζουμε απο την iefimerida :

Για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά από τρεις Αφγανούς, μερίδα από εκείνους που ζούσαν μέχρι πριν λίγο καιρό στο εγκαταλελειμμένο βιομηχανοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής, σπάνε τη σιωπή τους και με κείμενό τους που δημοσιοποιήθηκε στο indymedia.org εκφράζουν τη λύπη τους και δίνουν συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.


Παράλληλα διαχωρίζουν τη θέση τους από το γεγονός, δηλώνοντας πως τέτοιες πράξεις δεν τους εκφράζουν, προσθέτοντας πως άτομα σαν τους δράστες της στυγερής δολοφονίας δεν αντιπροσωπεύουν τους μετανάστες. Το πλήρες κείμενο το οποίο δημοσιοποιήθηκε με τη βοήθεια του indymedia.org έχει ως εξής:


"Είμαστε πολύ λυπημένοι για το θάνατο του 29χρονου παιδιού. Δίνουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του. Είμαστε θυμωμένοι και θλιμμένοι για τη βάρβαρη συμπεριφορά αυτών που τον σκότωσαν. Τέτοια άτομα δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους μετανάστες.
Δηλώνουμε πως νιώθουμε αλληλέγγυοι με την οικογένεια του παιδιού και ελπίζουμε οι εγκληματίες να τιμωρηθούν με βάση τον ελληνικό νόμο. Ελπίζουμε τα πολιτικά κόμματα και οι οργανώσεις να μην κάνουν αυτό το θέμα ζήτημα ενάντια στους μετανάστες, γιατί αυτό που συνέβη είναι ατομική συμπεριφορά και δε μας χαρακτηρίζει όλους.

Είμαστε ενάντια σε οποιονδήποτε χύνει αίμα και δε θέλουμε τους θανάτους και τους σκοτωμούς. Αυτοί είναι οι λόγοι που μας ανάγκασαν να φύγουμε από τις χώρες μας γιατί συμβαίνουν και εκεί, όπως και οι εξευτελισμοί, η εκμετάλλευση, η κακομεταχείριση των ανθρώπων από τις δικτατορικές κυβερνήσεις που έχουμε. Αυτό που ψάχνουμε είναι άσυλο, ειρήνη, ασφάλεια και φιλική σχέση με την κοινωνία που βρισκόμαστε, γιατί στην Πάτρα, από τη στιγμή που ήρθαμε, λάβαμε σεβασμό, φιλοξενία και βοήθεια από τους ανθρώπους.

Δε συμφωνούμε με κάποιους να συμπεριφέρονται σαν εγκληματίες και να σκοτώνουν ή να ληστεύουν. Επαναλαμβάνουμε τη βαθιά μας λύπη για αυτό που συνέβη. Αυτά που γράφουμε είναι η άποψή μας και θα θέλαμε να ακουστούν από τον κόσμο, την οικογένεια και τους φίλους του παιδιού. Θέλουμε από την πατρινή κοινωνία να καταλάβει πως ότι συνέβη δε μας αντιπροσωπεύει. Είμαστε άνθρωποι και λυπούμαστε πολύ για αυτό που έκανε κάποιος και οδήγησε στο θάνατο του παιδιού."

1 σχόλιο:

  1. τα χαράτσια τα πληρώνεις για να έχουν τζάμπα φαγηά, τζάμπα φάρμακα και τζάμπα επιδόματα οι εκατομμύρια λ/μ. Θέλεις να συνεχιστεί αυτό? Αν όχι, ρίξε κι εσύ Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.