Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ


Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, συναντήθηκε για περισσότερο από μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Κάρολος Παπούλιας παραιτήθηκε του μισθού του, ώς μία συμβολική κίνηση. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να παραιτηθεί όλων των απολαβών του λόγω της οικονομικής κρίσης. Είναι μια συμβολική κίνηση που τον τιμά» είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον Παπαδήμο.


ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ  ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο -αξιοσέβαστος κατά τα άλλα- Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει από το ελληνικό κράτος γύρω στα 355.062 ευρώ ετησίως.

Περισσότερα χρήματα και από τον πρόεδρο των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα. Για μια θητεία, το ποσό ανέρχεται στα 1.777.530 ευρώ.

Η πρόκληση, όμως, δεν σταματάει.
Ανατρέχοντας στη λίστα των επίσημων στοιχείων, βλέπουμε ότι οι αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων της Προεδρίας βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, αγγίζοντας τα 2.052.935 (!) ευρώ ετησίως. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει πόσοι υπηρετούν, εάν είναι μετακλητοί και από πού έχουν αποσπασθεί.

Αδικημένοι, ωστόσο, πρέπει να νιώθουν οι στρατιωτικοί που φρουρούν την προεδρία, καθώς το ελληνικό Δημόσιο δαπανά μόνο 664.872 ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες οι οποίες φέρουν την κωδική ονομασία «Πληρωμές για λοιπές υπηρεσίες» και «Πρόσθετες και παρεχόμενες παροχές», για τις οποίες, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιες πληρωμές και σε ποιες παροχές αναφέρονται, δαπανώνται 425.226 και 438.683 ευρώ αντίστοιχα.

Μικρότερα ποσά φαίνεται να δαπανώνται για μετακινήσεις (14.843 ευρώ), για προμήθειες υγειονομικού υλικού και ειδών καθαριότητας (24.360 ευρώ) και για προμήθειες κεφαλαιακού εξοπλισμού (26.622 ευρώ).

Όσον αφορά στις προμήθειες για είδη συντήρησης εγκαταστάσεων, διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εστίασης και άθλησης, τα χρήματα που φεύγουν από την τσέπη των φορολογούμενων, προκειμένου να καλυφθούν οι παραπάνω «ανάγκες», αγγίζουν τα 104.500 ευρώ.(Τα στοιχεία προέρχονται από τις επίσημες δαπάνες της Προεδρίας σε ρεπορταζ που είχε κάνει η εκπομπή του διαδικτύου "Πέτρα Σκανδάλου)

2 σχόλια:

  1. Πλησιάζει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Σίγουρα κάτι θα θυμάται από Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ αργα,δεν κοροιδευεις κανεναν πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.