Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα ελληνικά σπίτια στο στόχαστρο του συστήματος.



Κόβουν τα πάντα από τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους 

Κίνδυνος έκρηξης των πλειστηριασμών κατοικίας από την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), που προβλέπεται από το νέο μνημόνιο. Στον ΟΕΚ: μετέωροι μένουν οι δανειολήπτες, καθώς δεν ξέρουν ακόμα αν θα μπουν στη διαδικασία τράπεζες ή θα πληρώσουν οι ίδιοι την επιδότηση από την τσέπη τους για το υπόλοιπο. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την τεράστια περιουσία του Οργανισμού, ο οποίος διαθέτει οικόπεδα, κατοικίες που ακόμα δεν έχει παραδώσει και χρήματα που δεν του έχει αποδώσει το Δημόσιο.

Όσον αφορά στον ΟΕΕ: καταργούνται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για 180.000 δικαιούχους. Καταργείται η χορήγησης δελτίων για δωρεάν βιβλία και θεατρικές παραστάσεις για 400.000 δικαιούχους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Η ζημιά είναι μεγάλη και για τον τουρισμό, καθώς ο ΟΕΕ στήριζε τις εγχώριες τουριστικές επιχειρήσεις σε «δύσκολες» περιόδους, όπως τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο & τον Οκτώβριο, μήνες που η τουριστική κίνηση δεν είναι σταθερή ή κάμπτεται.

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε νεοφιλελεύθερη ζούγκλα, με τις υποδομές για τη στήριξη των φτωχότερων Ελλήνων είτε να καταργούνται σε μια νύχτα, είτε να καταρρέουν, ελέω πάντα μνημονίου. Από την κατάσταση αυτή, αν συνεχιστεί, θα επιβιώσουν μόνο οι πολυεθνικές, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα κλείσουν η μία μετά την άλλη και οι μη έχοντες, θα οδηγηθούν στην απόγνωση. Οι Έλληνες, βάλλονται από παντού: από τη μία, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους στερεί το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή και από την άλλη, οι αριστεριστικές παρακρατικές συμμορίες καταστρέφουν την Αθήνα και τις επιχειρήσεις του εμπορικού της κέντρου και στέλνουν στην ανεργία και στην απόγνωση τους εργαζόμενούς των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.