Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μοναδικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. η προστασία της βουλής: Άφησαν την πόλη να καεί!



10 διμοιρίες ΜΑΤ παρέμειναν σε… εφεδρεία στο Ζάππειο για τη βουλή, την ώρα που η Αθήνα καταστρεφόταν από τους κουκουλοφόρους - Τραγικά ανεπαρκής και επικίνδυνος ο Παπουτσής. Οι εντολές ανοχής προς τα ΜΑΤ για τους κουκουλοφόρους: «Καμία εμπλοκή, θέλουν νεκρό»

Οι προθέσεις του μνημονιακού κράτους ήταν σαφείς. Να εκκενωθεί πάση θυσία το Σύνταγμα για να ψηφίσουν ανενόχλητοι οι «εθνοπατέρες» το νέο μνημόνιο. Από ‘κει και πέρα, ολόκληρη η πόλη παραδόθηκε στην αναρχία και αφέθηκε να καεί από τους κουκουλοφόρους.

Καμία εμπλοκή δεν είχε η αστυνομία σε δεκάδες περιπτώσεις εμπρηστικών επιθέσεων κτιρίων από ολιγομελείς ομάδες αναρχικών. Καμία εμπλοκή ούτε και όταν ορδές λαθρομεταναστών λεηλατούσαν καταστήματα (ακόμα και οπλοπωλείο!). Ο αστυνομικός σχεδιασμός ήταν τραγικός και προκλητικός: 10 διμοιρίες ΜΑΤ κρατήθηκαν στο Ζάππειο ως εφεδρεία, μη τυχόν και ενοχληθούν οι βο(υ)λευτές. Οι διμοιρίες αυτές θα μπορούσαν άνετα να επιχειρούν στα σημεία δράσης των κουκουλοφόρων και η καταστροφή της πόλης να είχε αποφευχθεί. Δεν ήταν όμως αυτή η πρόθεση των… αρχών.
Τα ΜΑΤ του μνημονιακού κράτους εκκένωσαν την πλατεία Συντάγματος από τον λαό με χημικά, με αφορμή τους κουκουλοφόρους. Δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν σε ειρηνικούς Έλληνες πολίτες, οικογενειάρχες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Την ώρα που δίκυκλα της αστυνομίας εφορμούσαν εναντίον διαδηλωτών για να τους εξαφανιστούν από τους δρόμους πέριξ του Συντάγματος, οι εμπρηστικές ομάδες των αναρχικών έκαναν πάρτι στην υπόλοιπη Αθήνα.

Σημειώστε μία σημαντική λεπτομέρεια για την αρχή των επεισοδίων: Το πρώτο μπλοκ που δημιούργησε ένταση και ήταν πλήρως εξοπλισμένο με βόμβες μολότοφ βγήκε από τη Νομική, εντοπίστηκε στην Ακαδημίας από τα ΜΑΤ, αφέθηκε όμως να πλησιάσει στο Σύνταγμα. Εκεί δόθηκε η «αφορμή» που ζητούσε το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ και χτυπήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που σε καμία περίπτωση δεν άνηκε στην αριστερά!

Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης ΜΑΤ και αναρχικών έχει καθιερωθεί τελευταία και σε καμία κρίσιμη ψηφοφορία της βουλής δεν έχει καταφέρει να υπάρξει μαζική συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος. Σε μία τέτοια περίπτωση η κατάσταση θα ήταν πραγματικά ανεξέλεγκτη, καθώς είναι αδύνατος ο περιορισμένος τέτοιου όγκου διαδηλωτών, ακόμα και αν γίνει απεριόριστη χρήση χημικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.