Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

H ΚΡΗΤΗ ΗΤΑΝ ,ΕΙΝΑΙ , ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Επειδή  τα σενάρια από τους ημιμαθείς πληθαίνουν ας μάθουμε για τον μύθο που προσπαθούν να πλάσουν κάποιοι προπαγανδιστές, με πρώτους από όλους την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone που σε διαφημιστικό της σποτ εμφάνιζε όλως τυχαίως την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης ως ανεξάρτητο κράτος.
Ιστορική χρονιά για την Κρήτη θα είναι το 2013. Τότε θα συμπληρωθούν εκατό χρόνια από την Ένωση με την Ελλάδα.
Από την ημέρα (1η Δεκεμβρίου 1913) που η ελληνική σημαία υψώθηκε στο φρούριο Φιρκά, στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Και η επέτειος αυτή πρέπει να τιμηθεί με λαμπρές εκδηλώσεις.Γιατί, όμως, η αναφορά της στήλης στη συγκεκριμένη ημερομηνία; Διότι ολοένα και περισσότερο εξαπλώνεται στο νησί αλλά και στο Διαδίκτυο μια περίεργη φημολογία περί… δημοψηφίσματος το 2013 για την παραμονή της Κρήτης στην Ελλάδα. Ορισμένοι -άγνωστο αν κάνουν πλάκα ή αν μιλάνε στα σοβαρά- προπαγανδίζουν μάλιστα την «ανεξαρτησία της Κρήτης». Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο τραγική θα ήταν μια τέτοια εξέλιξη…
Όμως, η αλήθεια είναι μία. Η Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα είναι -και ευτυχώς- οριστική και αμετάκλητη. Και για να φύγει κάθε αμφιβολία, απευθυνθήκαμε στον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών: «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νίκο Παπαδάκη.
Ο κ. Παπαδάκης μας παρέπεμψε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε στα «Χανιώτικα νέα», την 1η Δεκεμβρίου 2009, δηλαδή κατά την 96η επέτειο της Ενωσης.
Η τελευταία ερώτηση ήταν: «Τα τελευταία χρόνια διακινείται, σε επίπεδο ψιθύρου και φημολογίας, ένα σενάριο περί ενδεχομένου δημοψηφίσματος το 2013, στο οποίο οι Κρητικοί θα κληθούν να αποφανθούν για το αν επιθυμούν να παραμείνει το νησί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας ή όχι. Τελικά, κύριε Παπαδάκη, θα στηθούν κάλπες το 2013;».
Και η απάντηση του κ. Παπαδάκη ήταν η ακόλουθη:
«Πρόκειται για αστειότητες που κινούνται στη σφαίρα του φανταστικού. Πραγματικά δεν έχω ξεκαθαρίσει, αν πρόκειται για ευσεβείς πόθους κάποιων κύκλων που κινούνται στο σκοτάδι ή, απλώς, για μια πλάκα στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά είναι μυθεύματα και στερούνται κάθε σοβαρότητας. Η Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα έχει χαρακτήρα οριστικό και αμετάκλητο, δεν είναι ένωση με… ημερομηνία λήξεως. Σε καμία από τις διεθνείς συνθήκες με τις οποίες ρυθμίζεται οριστικά το κρητικό ζήτημα δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά ότι η ένωση υπόκειται σε οποιονδήποτε χρονικό περιορισμό ούτε σε ενδεχόμενο επανεξέτασης της ενσωμάτωσης της Κρήτης στον εθνικό κορμό σε 100, 200 ή… χίλια χρόνια. Το ίδιο, άλλωστε, ισχύει για τη Μακεδονία, την Ηπειρο, τα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό με τις προαναφερόμενες ή μεταγενέστερες συνθήκες».
Ας δοθεί λοιπόν τέλος στη φημολογία. Και οι τοπικοί φορείς ας σκεφτούν πώς θα εορταστεί η σημαντική αυτή επέτειος. Η Κρήτη θα είναι πάντα μέρος της Ελλάδας.
Ας ξαναθυμηθούμε την διαφήμιση της Vodafone.
…και να θυμίσουμε επίσης πως αν το σκάνδαλο των υποκλοπών γινόταν σε άλλη χώρα τότε σίγουρα όχι μόνο λουκέτο θα έμπαινε στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας αλλά και πολλά από τα στελέχη της θα πήγαιναν στη φυλακή. Γιατί άραγε έκλεισε ο φάκελος των υποκλοπών της Vodafone ;


Σχόλιο : Για να δούμε πόσες προκλήσεις θα κάνουν επί αυτού του θέματος..Πρέπει να είναι ανόητος ή να εθελοτυφλεί κάποιος για να μην βλέπει ότι στοχεύουν στην εθνική διαμέλιση της πατρίδος μας(Θράκη-Μακεδονία-Αιγαίο-Κρήτη-Ήπειρος όλα τα θέτουν υπό αμφισβήτηση και τα διεκδικούν)..ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

http://ellinonpaligenesia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.