Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Οίκος Fitch : Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα συμβεί σύντομα

Την χρεοκοπία της Ελλάδας προεξοφλεί ο γαλλικός οίκος αξιολόγησης Fitch, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για μια αναπόφευκτη εξέλιξη που θα συμβεί πάρα πολύ σύντομα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με συνέντευξη του Έντουαρντ Πάρκερ, εκτελεστικού διευθυντή της Fitch, η ελληνική χρεοκοπία θα συμβεί σύντομα και δεν θα αποτελεί έκπληξη. «Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και θα χρεοκοπήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Πάρκερ, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι η πλέον υπερχρεωμένη χώρα από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Αφορμή για την ελληνική χρεοκοπία, κατά τον Πάρκερ θα είναι η αδυναμία αποπληρωμής του ομολόγου των 14,5 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου.

Μάλιστα, ο διευθυντής της Fitch δήλωσε ότι ακόμα και η ανταλλαγή των παλιών ελληνικών ομολόγων με νέα κουρεμένα ομόλογα (PSI) θα θεωρηθεί χρεοκοπία από τους οίκους αξιολόγησης: «Το αποκαλούμενο PSI, για μας, θα μετρά ως χρεοκοπία, είναι σίγουρα χρεοκοπία για εμάς. Eπομένως, δεν θα αποτελέσει έκπληξη όταν η ελληνική χρεοκοπία συμβεί πραγματικά, και την περιμένουμε να έλθει σύντομα».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη δήλωση, ότι το PSI θα συνιστά χρεοκοπία της Ελλάδας, έχει κάνει και η Standard & Poor's.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.