Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Σε πορεία διαμαρτυρίας κατεβαίνουν αύριο Πέμπτη κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων διαμαρτυρόμενοι για την έκρηξη διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και για το άβατο που έχει δημιουργηθεί στις περιοχές τους.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες έχουν σκοπό να αποκλείσουν την οδό Μάρνη στο κέντρο της Αθήνας στις 3 το μεσημέρι, αντιδρώντας στην υποβάθμιση της περιοχής που έχει μετατραπεί σε πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής στο "Έθνος", η νέα πιάτσα που αποτελεί άνδρο διακίνησης ναρκωτικών είναι η οδός Μάρνη, όπως επίσης οι γύρω δρόμοι και τα στενά -3ης Σεπτεμβρίου, Στουρνάρη, Αβέρωφ, Πολυτεχνείου, Μακεδονίας κ.λπ.- μέχρι την πλατεία Λαυρίου.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κρίση, έχει σχεδόν νεκρώσει την αγορά. Γι' αυτό και οι άνθρωποι που δουλεύουν ή ζουν στη γειτονιά έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας αύριο στις τρεις το μεσημέρι την 3ης Σεπτεμβρίου.

"Νιώθουμε ανασφαλείς και ψυχικά κουρασμένοι. Θέλουμε να δουλέψουμε και δεν μπορούμε", σημειώνει κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα.

"Έχουν ξεκινήσει οι μικροσυμπλοκές ανάμεσα σε μαγαζάτορες, κατοίκους και τοξικομανείς, τους οποίους η αστυνομία διώχνει, τους μαζεύει με κλούβες και σε δύο ώρες είναι πάλι εδώ", προσθέτει ο ίδιος.

Άλλος κάτοικος της περιοχής σημειώνει: "Δεν είναι δυνατόν οι χρήστες να περιφέρονται σαν χαμένες ψυχές στο κέντρο πρωί - βράδυ, να κάνουν χρήση στους δρόμους και να μην πατάει άνθρωπος μετά τις τέσσερις το απόγευμα. Υπάρχουν πελάτες που μένουν δίπλα στην κάβα και φοβούνται να κατέβουν να ψωνίσουν. Τα ξενοδοχεία έχουν καταστραφεί".

Οι ίδιοι τονίζουν ότι η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τον τελευταίο καιρό, με κατοίκους να φοβούνται να κυκλοφορήσουν βράδυ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που με την απειλή μαχαιριού κλέβουν χρυσαφικά από περαστικούς, χρήματα και πορτοφόλια για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
"Σκοπεύω να καταθέσω υπόμνημα στις αρμόδιες αρχές ζητώντας άρση των φορολογικών μου και άλλων συναφών υποχρεώσεων. Δεν γίνεται να πληρώνω κανονικά ΦΠΑ, χαρτόσημα, δημοτικά τέλη και να μην έχω στοιχειώδη ασφάλεια και υγειονομική προστασία", αναφέρει καταστηματάρχης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.