Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑΞΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ


ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ,ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η καπηλεία των ιστορικών συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας δεν περιορίζεται μόνο στην προκλητική πολιτική του κράτους της ΠΓΔΜ, αλλά επεκτείνεται και σε εμπορικούς σκοπούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία ταξί των Σκοπίων «Sonce» (Ήλιος), η οποία χρησιμοποιεί τον Ήλιο της Βεργίνας στο εταιρικό της λογότυπο.

Το σήμα της αποτελείται από μια σύνθεση (αμφιβόλου αισθητικής εκτός των άλλων) ενός αρχαίου Μακεδόνα ιππέα και με τον Ήλιο της Βεργίνας να αντικαθιστά το γράμμα «ο» στο όνομα της εταιρείας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων απαγορεύει τη χρήση των αρχαίων μακεδονικών συμβόλων -και συγκεκριμένα του Ήλιου της Βεργίνας- ως εθνικών, από τη γείτονα χώρα.

Η εν λόγω εταιρεία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, εκτελώντας δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων και μεταφέροντας τουρίστες και όσους επισκέπτονται τη χώρα.
Ερώτηση για την χρησιμοποίηση του ήλιου της Βεργίνας ως έμβλημα από εταιρεία ΤΑΞΙ στα Σκόπια κατέθεσε στο υπουργείου Εξωτερικών ο βουλευτής της ΝΔ (Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης)  Σάββας Ι. Αναστασιάδης. 
Ακολουθεί η ερώτηση.

«Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Ήλιος της Βεργίνας χρησιμοποιείται ως έμβλημα από εταιρεία ΤΑΞΙ στα Σκόπια με την επωνυμία «Sonce» (Ήλιος). Η εν λόγω εταιρεία είναι δημοφιλής στο γειτονικό κρατίδιο και μεταφέρει τουρίστες από και προς το αεροδρόμιο της πόλης.

Επειδή, η πρακτική αυτή παραβιάζει την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία 
απαγορεύει τη χρήση των αρχαίων Μακεδονικών συμβόλων και συγκεκριμένα του Ήλιου της Βεργίνας ως εθνικών, από τη γείτονα χώρα.

Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες και διαβήματα είναι διατεθειμένος να προβεί για την αποκατάσταση της διεθνούς τάξης και της ιστορικής αλήθειας;»

ΠΗΓΕΣ  : defencenet.gr   newsbomb.gr1 σχόλιο:

  1. ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΝ ΘΑ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥΣ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.