Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ": ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ!Τον τελευταίο καιρό πολλοί στη Ρωσία ανησυχούν σχετικά με τις πληροφορίες από την Ελλάδα για την τύχη του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος, του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Όπως είναι γνωστό, ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ πρόσφατα επισκέφτηκε τη χώρα μας ως μέλος μιας αντιπροσωπείας αγιορείτων μοναχών.

Συνόδευαν την κιβωτό με την Αγία Ζώνη της Παναγίας, η οποία διατηρείται στη Μονή Βατοπαιδίου.

Η περιφορά της Αγίας Ζώνης διοργανώθηκε από το Ίδρυμα του Αγίου αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Ένα από τα σημαντικότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας για πρώτη φορά επισκέφτηκε τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της 40μερης περιφοράς της Αγίας Ζώνης σε πολλές ρωσικές πόλεις εκατομμύρια ορθοδόξων πιστών μπόρεσαν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο, το οποίο μόνο κατ' εξαίρεση μπορεί να φύγει προσωρινά από το Άγιον Όρος.

Είναι κατανοητό ότι πολλοί Ρώσοι αισθάνονται βαθιά ευγνωμοσύνη στην Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, στους αδελφούς της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και στον Καθηγούμενό τους για τη δυνατότητα να ασπαστούν το κειμήλιο αυτό.

Όσον αφορά στην πρόσφατη έκδοση από το ελληνικό δικαστήριο απόφασής σύλληψης του Ηγουμένου Εφραίμ, γνωρίζουμε, ότι στην Ελλάδα συνεχίζεται μια μεγάλης κλίμακας έρευνα, η οποία άρχισε το 2008 για τις συναλλαγές ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του Ελληνικού Δημοσίου το 2007.

Παρ' όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωμένη από τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ προθυμία να συνεργαστεί με τις ανακριτικές αρχές και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση αυτή των ελληνικών δικαστικών αρχών να τεθεί υπό κράτηση μέχρι τη δίκη, η οποία δεν υπολογίζει τις αποφάσεις και τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, η Ρωσία στέλνει βροντερό μήνυμα στα ντόπια τσιράκια των αμερικανοεβραίων!

Αλήθεια, ο Υπουργός Εξωτερικών Δήμας τι θα απαντήσει; Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε!

Υ.Γ. Βρίσκουμε απόλυτα λογική τη λυσσασμένη αντίδραση των καθαρματιδίων χριστιανομάχων γραικύλων, απέναντι στις ρωσικές ανησυχίες: Ξέρεις τι είναι η πρώην κοιτίδα του άθεου κομμουνισμού, να εκφράζει ευγνωμοσύνη για την Αγία Ζώνη ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΡΩΣΟΙ;

Ούτε ο...Στάλιν δεν θα επιννοούσε τέτοιο "βασανιστήριο"...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.