Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΤΟΝΟΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ!!! (ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ...)


Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών θα πλημμύριζαν τα Βαλκάνια και την Ιταλία με την πραμάτεια τους, αν οι αρχές δεν τους προλάβαιναν. Τουλάχιστον ένας τόνος κάνναβη κατασχέθηκε σε δύο πόλεις της Αλβανίας τη στιγμή που οι λαθρέμποροι ετοιμάζονταν να μεταφέρουν τα φορτία τους προς την Ελλάδα και την Ιταλία. Περίπου 700 κιλά κάνναβη κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Δυρραχίου, όταν εντοπίστηκαν κρυμμένα σε φορτηγό που επρόκειτο να μεταφερθεί με οχηματαγωγό στην Ιταλία. Στους Αγίους Σαράντα, παράλληλα, σε ένα άλλο φορτηγό, με προορισμό τη χώρα μας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 300 κιλά κάνναβη.

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων που εντάσσονται σε μια περιφερειακή δράση με στόχο τη διάλυση διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο λαθρέμποροι, που αποτελούν την τελευταία «σοδειά» των αστυνομικών αρχών.

Συνολικά, τους έξι τελευταίους μήνες οι αστυνομικές αρχές της Κροατίας, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας έχουν συλλάβει περίπου εξήντα υπόπτους και έχουν κατασχέσει ποσότητα μεγαλύτερη των 360 κιλών μαριχουάνας.

Πρόκειται για τη διαβαλκανική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τρίο», η οποία εκτός από την Αλβανία, έβαλε στο στόχαστρο και τα «παραρτήματα» των ντίλερ σε Μαυροβούνιο, Σερβία, Κροατία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η αστυνομία στο Μαυροβούνιο ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη δεκαέξι ατόμων, ενώ στη Βοσνία, σύμφωνα με την αστυνομία της Μπάνια Λούκα, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε αρκετά σπίτια υπόπτων. Την ίδια ώρα στην πόλη Νίξιτς της Βοσνίας κατασχέθηκαν 17 κιλά μαριχουάνα.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις πολλών χωρών της περιοχής, με πρωτοβουλία της αστυνομικής διεύθυνσης του Μαυροβουνίου, υλοποίησαν ύστερα από έξι μήνες προετοιμασίας την επιχείρηση με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας κάνναβης στην περιοχή των Βαλκανίων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας του Μαυροβουνίου. Σημειώνεται δε ότι, επειδή η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη, ο αριθμός των συλληφθέντων αναμένεται να αυξηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας είχαν μέχρι πρόσφατα «διάτρητα» σύνορα εξαιτίας των ελλιπών ελέγχων σε αυτά, γεγονός που βόλευε πολύ τους διακινητές ναρκωτικών αλλά και όπλων.

ΠΗΓΗ : enimerwsi.com

6 σχόλια:

  1. παλι καλα δεν λες τιποτα μεγαλε ,πιανουν κανεναν που και που για τα ματια του κοσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.