Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία βάζει φωτιά στη Μεσόγειο: Βγαίνει το ΣΙΣΜΙΚ για έρευνες.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Defence-point.gr το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Σισμίκ», συνοδεία πολεμικού σκάφους, ετοιμάζεται για τη διενέργεια ερευνών.

Η πορεία του «Σισμίκ» καθώς και ο τύπος του πολεμικού σκάφους που θα το συνοδεύουν δεν έχουν για την ώρα επιβεβαιωθεί. Το σίγουρο είναι πως η Άγκυρα προχωρά σε μία κάθετη κλιμάκωση της έντασης. Από το Γενικό Επιτελείο υπογραμμίζεται πως οι τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται στενά και θα υπάρξει αντίδραση αναλόγως με το τι ακριβώς θα πράξουν και το πως θα κινηθούν οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα φαίνεται έτοιμη να τα παίξει «όλα για όλα», προβαίνοντας σε μία κίνηση η οποία μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, ενώ δε θα πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός πως το παρελθόν του «Σισμίκ» είναι βεβαρυμμένο, τόσο στο συλλογικό υποσυνείδητο του ελληνικού λαού όσο και στα παιχνίδια νεύρων μεταξύ των δύο πλευρών.

Για κάθε νέα εξέλιξη το www.defence-point. gr θα ενημερώσει άμεσα. Για την ώρα ας ευχηθούμε η κατάσταση να μην εξελιχθεί όπως ευλόγως φοβόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.