Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αριστερός και εργοδότης.....Τι δύσκολο πράγμα...Φαίνεται οτι οταν γίνεσαι εργοδότης ξεχνάς αλλιώς πως να εξηγηθεί οτι ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τον Συνασπισμό το 2006 στην Καλλιθέα Γιώργος Χελάκης απολύει κόσμο. Η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα. :

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την αυθαιρεσία της εργοδοσίας που συμβαδίζει με την πλήρη ανατροπή από την κυβέρνηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Πρόσφατη, αλλά δυστυχώς όχι έσχατη περίπτωση, η απόλυση των συναδέλφων Κων/νου Σαλάπα και Αρετής Μαυρομάτη από την εφημερίδα «SPORTDAY» επειδή αρνήθηκαν να υποκύψουν στην παράνομη αξίωση της εργοδοσίας της μείωσης των αποδοχών τους.

Οι απολύσεις αυτές δεν γίνονται μόνο κατά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και επιφέρουν πρόσθετο πλήγμα στην ενημέρωση αφού αποσκοπούν στην χειραγώγησή της από τους εργοδότες με το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που καλλιεργούν.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση η εργοδοσία προχώρησε ακόμα περισσότερο. Κατάθεσε μήνυση για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση του φερομένου ως μετόχου και οικονομικού διευθυντή και αγωγή, με την οποία ζητείται να υποχρεωθούν οι συνάδελφοι να καταβάλλουν 300.000 ευρώ για προσβολή δήθεν της προσωπικότητας του.

Και όλα αυτά γιατί οι συνάδελφοι κατήγγειλαν την όλη μεθόδευση της «οικειοθελούς» υπογραφής της μειώσεως των αποδοχών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί να ανακληθούν αμέσως οι απολύσεις των συναδέλφων. Να παύσει κάθε δίωξη των απολυθέντων συναδέλφων και να σταματήσει η εκβιαστική τακτική της σύναψης ατομικών συμβάσεων.

Κατά τα αλλά αριστερός ο Γιώργος....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.