Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Αποστομωτική απάντηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στους ποταπούς χριστιανομάχους.Τα βρωμερά γιουσουφάκια των Μμε, εκτός από το να μας φορέσουν φέσι με τους "Σουλειμάνιδες" που "προσφέρουν", επιτελούν και έναν ακόμα ρόλο, καλοπληρωμένο από τα εγχώρια και διεθνή αφεντικά τους: Αυτόν της κατασυκοφάντησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, που πολεμούν με κάθε τρόπο επειδή γνωρίζουν πως εκείνη αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα στα ύπουλα σχέδιά τους για παγκοσμιοποίηση και ξεπούλημα της χώρας μας.

Έτσι λοιπόν, βρήκαν την...ευκαιρία με αφορμή το νέο χαράτσι του Πασοκ για τα ακίνητα. Άρχισαν τις γνωστές "προοδευτικές" αρλούμπες τους πως τάχα "όλοι πληρώνουν, εκτός από την Εκκλησία" κλπ. Η Ιερά Σύνοδος τους έδωσε πληρωμένη απάντηση, η οποία έχει ως εξής:
Η Εκκλησία της Ελλάδος, ελπίζουσα ότι ο δημοσιογραφικός θόρυβος, ο οποίος προκλήθηκε χθες σχετικώς προς την φορολόγηση της Εκκλησίας, οφείλεται σε έλλειψη λεπτομερούς ενημερώσεως όσων τον προκαλέσαν, επιθυμεί να ενημερώσει δημοσίως ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Ιερές Μητροπόλεις με τα εκκλησιαστικά τους ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και οι Ενορίες, οι οποίες είναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τις παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους:
1. Φόρο επί των κατ’ έτος μισθωμάτων, που εισπράττουν από ακίνητα, με συντελεστή 20% επί της αξίας τους,
2. Συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων τους από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών με συντελεστή 3%,
3. Προκαταβολή του φόρου (για το επόμενο έτος) με συντελεστή 55% επί της αξίας του παραπάνω συμπληρωματικού φόρου,
4. Φόρο επί της ακινήτης περιουσίας τους με συντελεστή 3‰ επί της αντικειμενικής αξίας τους (εκτός εάν πρόκειται για οικοδομήματα λατρευτικής, εκπαιδευτικής, θρησκευτικής η κοινωφελούς χρήσεως π.χ. Ι. Ναοί, γηροκομεία, χώροι συσσιτίων),
5. Φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους,
6.Τέλος χαρτοσήμου και δικαιώματα ΟΓΑ συνολικού ποσοστού 2,40% επί κάθε χρηματικής παροχής πιστών προς τους Ι. Ναούς λόγω ιεροπραξιών.
Επίσης τα παραπάνω νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας παρακρατούν και αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα παρακάτω φορολογικά έσοδα :
1. Φόρο μισθωτών υπηρεσιών για τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους και συνεργάτες τους, που αμείβονται από τον προϋπολογισμό τους,
2. Φ.Π.Α. με τους προβλεπομένους συντελεστές για υπηρεσίες και αγαθά,
3. Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 8% σε όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών,
4. Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 4% σε όλα τα δελτία αποστολής αγαθών και με συντελεστή 1% για τα υγρά καύσιμα.
Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί να τονίσει αφ’ ενός ότι η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτης περιουσίας για τα ακίνητα λατρευτικής, θρησκευτικής και κοινωφελούς χρήσεως ισχύει από το έτος 2008 για όλα τα θρησκεύματα και δόγματα, που έχουν ακίνητη περιουσία εντός Ελλάδος και αφ’ ετέρου ότι, παρότι τα έσοδά Της προέρχονται μέχρι σήμερα από το υστέρημα πιστών και χρησιμοποιούνται για την συντήρηση των θρησκευτικών και κοινωφελών Της ιδρυμάτων, ουδέποτε ζήτησε κάποια άνιση φορολογική μεταχείριση σε σχέση με τους υπολοίπους φορολογούμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:
Στον τηλεοπτικό σταθμό του "ANT1" μίλησε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά με την εξαίρεση της Εκκλησίας από το ενιαίο τέλος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι "δημιουργείται θόρυβος πολλές φορές εσκεμμένος πιστεύω, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα. Η Εκκλησία πληρώνει όλους τους φόρους, οι ναοί, τα μοναστήρια, τους φόρους που πληρώνονται από κάποια ακίνητα που υπάρχει κάποιο έσοδο."
"Όσον αφορά για την απαλλαγή που γίνεται τόσο θόρυβος, αφορά τους ναούς και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όταν ένας καλοπροαίρετος ερωτηθεί γι΄ αυτό τον φόρο, είναι φυσικό ότι θα πει ότι αυτά είναι υπερβολές, όταν αυτά δουλεύουν με χρήματα της Εκκλησίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: "Η Εκκλησία πληρώνει και θα πληρώνει πάντοτε φόρους, για τα ακίνητα εκεί που έχουν εισόδημα..."
"Είναι υπερβολικός αυτός ο θόρυβος, ο οποίος όπως ανέφερα και νωρίτερα γίνεται από σκοπιμότητα και μια επιθετικότητα κατά της Εκκλησίας", υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος.
Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώντας σε όλους εκείνους που κατηγορούν την Εκκλησία, μεταξύ άλλων τόνισε ότι "αφού δεν γίνεται το Εθνικό Κτηματολόγιο, επιτέλους να γίνει το Εκκλησιαστικό Κτηματολόγιο για να μάθουν οι Έλληνες ποια είναι η πραγματική κατάσταση."

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά στην εξαιρετική απάντηση που έδωσε η Εκκλησία στους "άθεους" εβραιο-ισλαμολάγνους δημοσιογραφίσκους. Δύο παρατηρήσεις μόνο:

-Όταν λέτε πως "μόνο η Εκκλησία δεν πληρώνει" σαφέστατα ψεύδεστε, αφού...ξεχνάτε (;) να αναφέρετε τους αγαπημένους σας Εβραίους, Μουσουλμάνους, Καθολικούς κλπ που ούτε αυτοί πληρώνουν! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
-Μήπως η επίθεσή σας γίνεται επειδή ενοχλείστε από το γεγονός πως πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ;

Έχουμε, επίσης, μια πρόταση να κάνουμε, σ'εσάς και τα αφεντικά σας:
Δέχεστε να πληρώσει η Εκκλησία τον συγκεκριμένο φόρο παντού και να αναλάβετε εσείς το φιλανθρωπικό της έργο;

Πιστεύουμε δεν θα έχετε αντίρρηση, αφού όπως συχνά λέτε, "σιγά το πράγμα"!

Άντε λοιπόν, περιμένουμε! Να δούμε αν θα καταδεχτείτε να δώσετε έστω ένα ποτήρι νερό κι ένα πιάτο φαί στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, όπως κάνει τόσα χρόνια η "κακή" Εκκλησία!

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!
ΠΗΓΗ: ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.