Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

Αρχίζουν με την κάρτα του λαθρο-μετανάστη για να περάσουν στο τέλος την κάρτα του πολίτη.ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ. ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ.

Αλλάζει το καθεστώς με τις νέες άδειες παραμονής των μεταναστών στην χώρα μας, καθώς σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, αυτές θα έχουν τη μορφή ηλεκτρονικής κάρτας.

Στην κάρτα, θα αποθηκεύονται σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα ραδιοσυχνοτήτων (RF Chip) μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να ελέγχεται η γνησιότητα του εγγράφου και να ταυτοποιείται ο κάτοχός της.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με τις νέες ρυθμίσεις η ελληνική νομοθεσία προσαρμόζεται προς τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να εκδίδουν τις άδειες διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών με τη μορφή αυτοτελούς εγγράφου.

Το κόστος θα είναι περίπου 150 ευρώ και θα επιβαρύνει τον αιτούντα.
Σε περίπτωση μη κατοχής της κάρτας ο μετανάστης θα απελαύνεται.

Με το νομοσχέδιο, το υπουργείο στοχεύει κυρίως στην αντιμετώπιση του ελλείμματος ασφάλειας των εγγράφων που εκδίδονται για τους αλλοδαπούς καθώς και των συχνών περιστατικών κλοπής τους. Επιπλέον, θα ξεπεραστεί και η υποστελέχωση που χαρακτηρίζουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.