Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Λάβρος Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ γιατί "παρασιτούν σε βάρος της παγκόσμιας οικονομίας".Σκληρή μετωπική επίθεση κατά των ΗΠΑ με την οποία κατά τους πολιτικούς παρατηρητές στη Μόσχα "εγκαινίασε" άτυπα την προεκλογική του εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2012, εξαπέλυσε πριν λίγο ο Ρώσος πρωθυπουργός Β.Πούτιν με αφορμή την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

«Η χώρα (σ.σ. οι ΗΠΑ) ζει με πίστωση, πέρα από τις δυνατότητές της και εναποθέτει ένα μέρος του χρέους της στην παγκόσμια οικονομία. Παρασιτεί την παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος στην διάρκεια συνάντησης στη λίμνη Σέλιγκερ με μέλη ενός φιλοκυβερνητικού κινήματος νέων .

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε το βράδυ της Κυριακής για την αύξηση του ορίου του χρέους απλώς «μεταθέτει τη λήψη αποφάσεων για τη ρύθμιση του προβλήματος», πρόσθεσε, μην παραλείποντας ωστόσο να χαιρετίσει «την υπευθυνότητα και την κοινή λογική» που έδειξε η Ουάσινγκτον αποφεύγοντας τη στάση πληρωμών.

«Η αμερικανική οικονομία είναι μια από τις ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας και δεν είναι καλό πράγμα να υπάρχει αδυναμία πληρωμών. Ορισμένες χώρες, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν σημαντικά αποθέματα δολαρίων αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτό, το πρόβλημα είναι ότι ολόκληρη η οικονομία (αυτών των χωρών) θα μπορούσε να κλονιστεί», κατέληξε ο Πούτιν.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία στις διεθνείς της συναλλαγές χρησιμοποιεί δολάριο αντί για ευρώ και τα συναλλαγματικά αποθέματά της είναι σε δολάριο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.