Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Επειδή έρχονται ημέρες δύσκολες: Οδηγίες επιβίωσης.



Όταν ξεσπά μια καταστροφή (φυσική ή όχι….),  είμαστε αναγκασμένοι να σκεφτούμε λύσεις για την επιβίωσή μας.

Υπάρχουν κάποιες βασικές παράμετροι, που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να καταφέρουμε να συντηρηθούμε, ζωντανοί και αλώβητοι!

Τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία επιβίωσης, κατ’ αρχήν είναι το νερό και τα τρόφιμα.

1. Τα τρόφιμα που αποθηκεύουμε, φροντίζουμε να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και να καλύπτουν (κατά το δυνατόν) τις διατροφικές ανάγκες μας. Τέτοια τρόφιμα είναι :
Λάδι
Ζάχαρη
Μέλι
Ελιές
Ρύζι
Σιτάρι
Φακές
Ρεβίθια
Φασόλια
Μακαρόνια
Αλεύρι
Αλάτι (χοντρό για πάστωμα κρεάτων-και ψιλό για κάλυψη διατροφικών αναγκών)
Γάλα (κυρίως σε σκόνη, αλλά και συμπυκνωμένο)
Καφές
Τσάι
Κονσέρβες κρέατος και ψαριών
Σαλάμι αέρος
Τυρί μυζήθρα (κεφάλια)
Αποξηραμένα φρούτα αλλά και ξηροί καρποί

Οι ποσότητες θα πρέπει να υπολογισθούν αναλόγως με τον αριθμό των μελών της οικογενείας αλλά σε κάθε περίπτωση κανείς δε θα πάθει κακό αν υπερβάλλει……

2. Σημαντική θεωρείται και η αποθήκευση φαρμακευτικών ειδών πρώτης ανάγκης,  προς αποφυγήν διαφόρων μολύνσεων και λοιμώξεων. Τέτοια ειναι τα παρακάτω:

Πολυβιταμίνες σε μορφή κάψουλας
Παυσίπονα-αναλγητικά
Αντιβιώσεις
Είδη πρώτων βοηθειών (γάζες, ιώδια, επίδεσμοι, σουλφαμιδόσκονη, οινόπνευμα κ.λ.π.)

Και φυσικά αναλόγως με την ευπάθεια ή τα προβλήματα κάθε μέλους της οικογενείας σας, να αναγνωρίζεται μόνοι σας τι άλλο θα είναι χρήσιμο…, π.χ.: για παιδιά και λοιμώξεις που τα απασχολούν, ποσότητες αντιβηχικών ή σιροπιών για μολύνσεις του φάρυγγα καθώς και χάπια ενάντια στις διάρροιες… κ.λ.π.

3. Η δημιουργία σπορείου καθώς και η αποθήκευση τους κρίνεται απαραίτητη κυρίως με τη χρήση “εύκολων” σπόρων, όπως είναι: τομάτα, πιπεριά, αγγούρι, καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα, πατάτα κ.λ.π…..

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις παρά μόνο γνώση για το χρόνο σποράς και φροντίδα μέχρι τη συγκομιδή.

4. Φυσικά φτάσαμε στο θέμα του οπλισμού το οποίο θα έχουν ήδη λύσει όσοι έχουν και την ιδιότητα του κυνηγού…

Εκτός όμως από αυτό το κυνήγι, χρήσιμο θα μας φανεί και το κυνήγι της θάλασσας, οπότε καλό θα είναι να έχουμε προμηθευτεί πετονιές, αγκίστρια κι ένα μικρό σχετικά δίχτυ για να διευκολυνθούμε. Όσοι φυσικά ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ψάρεμα κάθε μορφής, τότε θα έχουν ήδη εξοπλισμό έτοιμο…

Όσον αφορά όμως εκείνους που ενδιαφέρονται για την προμήθεια οπλισμού, έχουμε να προτείνουμε τα εξής….:

Ένα από τα πιο προσιτά όπλα (που δεν μπόρεσαν ακόμα και τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα να απαγορεύσουν στο κόσμο) ειναι οι κυνηγητικές καραμπίνες.  Ένα όπλο που δεν πρέπει να υποτιμάται από κανέναν καθώς χρησιμοποιείται επιτυχημένα από πολλές υπηρεσίες παγκοσμίως(FBI,Police, Λόχοι Ορεινών Καταδρομών, US Navy Seals κ.α.).  Μια καραμπίνα γεμισμένη με 9-βολα ειναι θανατηφόρα στα 25 μέτρα για 2 ανθρώπους.  Φανταστείτε ότι χοντρικά, κάθε εννιάβολο φυσίγγι αντιστοιχεί σε 9 σφαίρες των 9 χλστ. (αυτές που χρησιμοποιούν πιστόλα beretta, glock klp).

Οι καραμπίνες χωρίζονται σε αυτόματες (που μετά από κάθε βολή, οπλίζουν μόνες τους, δηλ., εμείς απλά πατάμε την σκανδάλη) και σε επαναληπτικές (γνωστές και ως «χράπα χρούπα»).  Προσωπικά προτιμώ τις «χράπα χρούπα», καθώς είναι πιο αξιόπιστες (δεν παθαίνουν σχεδόν ποτέ εμπλοκή), ενώ ειναι και πολύ φθηνές (ξεκινούν από 300 ευρώ).  Επίσης δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των καραμπινών που μπορεί να κατέχει κάποιος.

Για να αποκτήσετε μια καραμπίνα η διαδικασία ειναι απλή.  Καταρχάς πρέπει να είστε πάνω από 21 ετών.  Πηγαίνετε στο Αστ. Τμήμα της περιοχής σας και παίρνετε τα δικαιολογητικά.  Επισκέπτεστε έναν οποιοδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο ιατρό, όπου σας χορηγεί ένα χαρτί ότι είστε ικανός να έχετε όπλο (τελείως τυπικά το δίνουν όλοι).  Κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχετε καταδικαστεί για κακουργήματα κ.λ.π. (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΦΥΛΑΚΗ) και βγάζετε κάποιες φωτογραφίες κ.λ.π.  Τα πηγαίνετε στην αστυνομία όλα αυτά και σας δίνουν μια άδεια αγοράς.  Με αυτήν πηγαίνετε σε τοπικό κατάστημα κυνηγητικών ειδών, διαλέγετε μια και…βουαλα, είστε έτοιμοι!

 

27 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά και πολύ σωστά.
    Όμως, σαν πρώτο κανόνα επιβίωσης, ιδίως γιά πολυμελείς οικογένειες, θεωρώ το να βρεις τα χρήματα γιά να προμηθευτείς τα αναγραφόμενα στις λίστες!
    Εδώ σε θέλω κάβουρα.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία και πολύ σωστά όλα αυτά.
    Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι, υπάρχουν χρήματα γιά την προμήθεια αναγραφομένων στις λίστες, ιδίως σε πολυμελείς οικογένειες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε αυτη τη περιπτωση διαλεγεις τις πιο θρεπτικες προμηθειες για να καλυψεις τις αναγκες της οικογενειας σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΑΘΟΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ... ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΕΚΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΨΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ ωραια ολα αυτα αλλα θεωρω κατα την ταπεινη μου αποψη οτι υπαρχει μια παραλληψη. Σαν πρωτο και κυριο κανονα επιβιωσης πανω απο τροφιμα και οπλα ειναι το οπλο το δυνατοτερο ολων που και τροφη μπορει να δωσει ακομα και αν φαινομενικα δν υπαρχει και αυτο ειναι η πιστη στο Θεο μας, που μερα με τη μερα οφειλουμε να την καλλιεργουμε για να βγουμε απο ολα αλωβητοι. Αυτη η πιστη και ο ιδιος ο Θεος ειναι ικανα να μας δωσουν και τροφη σωματικη και δυναμη ψυχικη για οτι ερθει και να γινουν ασπιδα προστασιας σαν το καλυτερο και πιο εξελιγμενο οπλο του κοσμου. Μπορει να φαινεται ουτοπικο σε καποιους αλλα μια δοκιμη θα σας πεισει. Καλη δυναμη σε οτι ερθει Ελληνες αδερφια μου και καλη ανταμωση! Επλιδα, πιστη, υπομονη. Ο Θεος μαζι μας. Η τελευταια ολων και αμαρτωλωτερη ολων, Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον ΑΝΩΝΥΜΟ 12 9 11 12.00. για την απαραίτητη πνευματική τροφή μας, όμως να θυμήσω ότι Ο Χριστός είχε και ένα βούρδουλα στην καβάτζα, έτσι τους πέταξε έξω από το Ναό. Επομένως μας χρειάζεται μια καραμπίνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάτι άσχετο δεν είμαι της δική σας ιδεολογίας αλλά με τα μαλα@@@@ τους Σκοπιανούς θα γίνει τίποτα πολύ αέρα έχουν πάρει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ότι αφορά το Σκοπιανό ο ταπεινός γέροντας Παισιος υποστηρίζε ότι, «όσο και να πασχίζουν οι Σκοπιανοί να πατήσουν πόδι στην Ελλάδα με το δήθεν όνομα της Μακεδονίας δεν θα το πάρουν, γιατί αυτοί δεν είναι Έλληνες, είναι ανεμομαζώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12 Σεπτεμβρίου 2011 12:00 π.μ.
    Συμφωνώ απόλυτα Μαρία.

    Υ.Γ. δυστυχώς είμαστε ολομόναχοι! οι καιροί είναι πονηροί τα μάτια σας δεκατέσσερα και ο νους σας στον Χριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδια αν δεν πληρωσουμε την εκτακτη εισφορα τι συνεπειες θα εχουμε;(για να μας μεινει τιποτα να πληρωσουμε τις απαραιτητες προμηθειες!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ! ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στο εξής άνθρωπος πάνω από 60 κιλά θα δηλώνει πόθεν έσχες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο συμφωνώ με την Μαρία... (12 Σεπτεμβρίου 2011 12:00 π.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. anti na grafete exipnades na dite pou tha pate se periptosi polemou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η έκτακτη εισφορά αν μιλάτε γιά το τέλος επιτειδεύματος έχει προσαύξηση 1 τοις εκατό γιά κάθε μήνα οπότε προς το παρόν μπορείτε να μην την πληρώσετε.Η επίπτωση είναι ότι αυτό το διάστημα δεν μπορείτε να πάρετε φορολογική ενημερότητα.Πείτε το σε ανθρώπους που γνωρίζετε γιατί ήδη πηγαίνουν και πληρώνουν κάποιοι.Από κάπου πρέεπι να αρχίσει η αντίσταση σε αυτό τον φασισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. MAΡIA (12 Σεπτεμβρίου 2011 12:00 π.μ.)

    +100000000000000000000000000000000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω αυτό που πρέπει να έχει οπωσδήποτε κάθε σπίτι είναι όπλα...δυστυχώς...Έχει γίνει μία σιωπηλή και σταδιακή απόβαση στην Ελλάδα από μουσουλμανικούς λαούς υπανάπτυχτους απολίτιστους και επικίνδυνους...οι οποίοι το μόνο που σκέφτονται είναι το θρησκευτικό τους φανατισμό.Και δεν γνωρίζουμε αν όπως νύχτα τους έφεραν , νύχτα τους δώσουν και όπλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τους γαμήσουμε, όσοι και αν είναι. [Αισχύλος]

      Διαγραφή
  19. κραταω το σχολιο για την εκτακτη εισφορα και κρατείστε την πληροφορηση που εχω (γιατι δεν θελω να την κρατησω μονο για μενα και την οικογενεια μου)καβατζωστε τα βασικα τροφιμα της οικογενειας σας(γαλα κτλ),για 6 μηνες εως να οργανωθειτε στα χωρια σας!!Γιατι μετα τις γιορτες θα γινουν ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα!Καποιος γνωστος μου γεροντας ειπε οτι μετα το ΠΑΣΧΑ θα ΓΙΝΕΙ πολεμος με Τουρκια.(για πολεμο ειχα ακουσει κατι αοριστο και περυσι..αλλα φετος η πληροφορηση εγινε πιο συγκεκριμενη).
    μιλαω σοβαρα,υπευθυνα και χωρις πανικο.
    Δεν με ενδιαφερει εαν καποιοι,κοροιδεψουν τα λεγομενα μου.ολα μες το προγραμμα ειναι.
    ο εχων ωτα, ακουετω.
    καλη δυναμη.Δημητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εις οιωνός άριστος... ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ.

      Διαγραφή
  20. Περίχωρα Ηράκλειου Κρήτης 26/1/12

    Παρακολουθώ τις εξελίξεις, διαδόσεις, σενάρια που παίζονται στο προσκήνιο αλλά περισσότερο προσπαθώ να αποκρυπτογραφήσω το παρασκήνιο που κινεί τα νήματα στο παγκόσμιο πλέον σκηνικό.

    Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι σενάριο συνομωσιολογίας!! Είναι πολύ κοντά η εξόντωση των λαών τις γης. Με τον α ή β τρόπο.

    Αναφορικά μελετήστε << codex alimentarius >> και προχθές σκόνταψα στη δήλωση του Ηenri Κissinger 15_1_2012 http://www.inews.gr/96/sok-ti-leei-o-Henry-Kissinger-gia-tis-etoimasies-tou-g-pagkosmiou-polemou.htm

    Το βασικότερο πέραν των τροφίμων και του οπλισμού που θα πρέπει ο κάθε ένας μας να κατέχει, που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να περιλαμβάνει έστω και ένα οπλοπολυβόλο τύπου ΑΚ-47 (καλάσνικοφ) με τουλάχιστον 2 κιβώτια σφαίρες.
    Είναι η πρόσβαση σε καθαρό νερό. Σήμερα το 80% του νερού που καταναλώνουμε είναι εμφιαλωμένο, άρα και ελεγχόμενο……… που σοφά τόσα χρόνια οι κυβερνόντες αφήνουν τάχα εν’ αγνοία τους να μολύνονται οι υδροφορείς.
    Πρακτικός τρόπος καθαρισμού του νερού είναι ό άνθρακας (κάρβουνο από το τζάκι) κατακρατά βακτήρια κτλ, ο ζεόλιθος και άλλα ( με λίγο ψάξιμο στο Net υπάρχουν αρκετές συμβουλές) καθώς επίσης υπάρχουν πλέον σε καταστήματα υδραυλικών έτοιμα φίλτρα διαφόρων τύπων που μπορούν να βοηθήσουν.

    Ψυχραιμία και ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί – *πίσω έχει η αχλάδα την ουρά-

    *Αχλάδα= πολεμικό πλοίο στη περίοδο τις Οθωμανικής αυτοκρατορίας και η ουρά ήταν ένα μικρό σκάφος που χρησίμευε ως πυριτιδαποθήκη, για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του πλοίου σε περίπτωση συμπλοκής.

    Νίκος, Ρένα και τα τρια μου κοπέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Χριστος ειναι ο μεγαλος συμμαχος μας και ουδεμια αμφιβολια στα οσα γραφει η Μαρια .
    Αλλα συν Αθηνα και χειρα κινει .
    Εξ΄αλλου και των φρονιμων τα παιδια , πριν ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ μαγειρευουν .
    Τα τροφιμα δεν τα εχουμε ΜΟΝΟ για την παρτη μας , αλλα για να βοηθησουμε και τους διπλα μας . Οποτε ΤΙΠΟΤΑ δεν θα σαπιση .
    Αν ολοι οι γνωστικοι κανουν τα κουμαντα τους , θα υπαρχει τουλαχιστον τροφη για τα μικρα ΟΛΩΝ .
    Πολλοι απο εμας ΔΕΝ θα υπαρχουμε να δουμε την Πατριδα Ελευθερη , αλλα τουλαχιστον να κρατησουμε στην ζωη το μελλον του Εθνους .Γιατι μας Γενοκτονουν και θα κανουν τα παντα για να μας ξεκανουν .
    Γρηγορειτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.