Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μαροκινός ισλαμιστής ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης στην Ισπανία.



Ισπανός δικαστής έδωσε εντολή για τη φυλάκιση ενός Μαροκινού ισλαμιστή, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στο νότιο τμήμα της Ισπανίας και ο οποίος είναι ύποπτος ότι ήθελε να δηλητηριάσει το δίκτυο ύδρευσης, σύμφωνα με την απόφαση της ισπανικής δικαιοσύνης, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κείμενα που είχε δημοσιεύσει ο Αμπντελατίφ Άουλαντ Σίμπα σε ιστοτόπους που προάγουν τον τζιχάντ (ιερός πόλεμος) «εκφράζουν με σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο τη βούλησή του να διαπράξει μια επίθεση με στόχο 'τους απίστους', δηλητηριάζοντας τα αποθέματα νερού που προορίζονται για κατανάλωση από τους ανθρώπους», διευκρινίζεται στο κείμενο της δικαστικής απόφασης.

Οι επιθέσεις αυτές θα γίνονταν «ιδιαιτέρως στα αποθέματα από τα οποία τροφοδοτούνται με νερό κατασκηνώσεις ή τουριστικά συγκροτήματα», προστίθεται στο κείμενο.

«Η ανάλυση των κειμένων αυτών στο φόρουμ (που προωθεί τον τζιχάντ) Αλ Σουμούκ αποδεικνύει ότι ο φανατισμός του και η αποφασιστικότητά του για να διαπράξει μια επίθεση αυξήθηκε κατά το πέρας των ημερών», διευκρινίζεται.

Ο 37χρονος Αμπντελατίφ Άουλαντ Σίμπα συνελήφθη την Τετάρτη στη Λίνεα ντε λα Κονσεπσιόν, στη νότια Ισπανία, «για κατήχηση και εκπαίδευση τρομοκρατών», μέσω του Ίντερνετ για το δίκτυο της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Σίμπα είναι επίσης ύποπτος ότι «ανήκει σε ένοπλη οργάνωση λόγω δεσμών με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi)».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.