Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Με απαλλακτική εισήγηση θα ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής

Απο xryshaygh.com :Νομικός τραγέλαφος το ατεκμηρίωτο βούλευμα
Από την πρώτη στιγμή αυτής της σκευωρίας είχαμε επισημάνει πρώτον ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία σε βάρος των διωκομένων Βουλευτών και Συναγωνιστών και δεύτερον ότι εκτός από προς το διεφθαρμένο σύστημα υπάρχουν και έντιμοι Έλληνες δικαστές που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.
Η εξέλιξη των πραγμάτων μας δικαιώνει, καθώς η υπόθεση της Χρυσής Αυγής οδηγείται στο ακροατήριο με σαθρό κατηγορητήριο και απαλλακτική εισήγηση.


Ο αρμόδιος Εφέτης που ορίστηκε εισηγητής της υπόθεσης, ο μόνος δηλαδή από τα τρία μέλη του Συμβουλίου που μελέτησε σε βάθος τη δικογραφία, υπέβαλε στο Συμβούλιο εισήγηση άνω των 70 σελίδων. 
Στην εισήγηση αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία εγκληματική οργάνωση και οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν των κατηγοριών γιατί δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος τους ούτε καν για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.
Τα επιχειρήματά του είναι ακλόνητα:
1ον Δεν προέκυψε ότι η Χρυσή Αυγή ως κόμμα έχει σχέση με τις διάφορες εγκληματικές πράξεις που κατά καιρούς θέλησαν να της προσάψουν.
2ον Δεν βρέθηκε «μαύρο χρήμα». Συνεπώς, λείπει το στοιχείο της επιδίωξης του οικονομικού οφέλους, που είναι και η βασική προϋπόθεση σύμφωνα με τη Διεθνή Συνθήκη του Παλέρμο για να χαρακτηριστεί μία οργάνωση ως εγκληματική. Τονίζεται ότι η Σύμβαση του Παλέρμο έχει γίνει κυρωθεί με νόμο από το 2010 και υπερισχύει της εγχώριας ποινικής νομοθεσίας.
3ον Οι κατηγορούμενοι διώκονται για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Η ένταξη όμως προϋποθέτει λογικά, ήδη συσταθείσα και προϋπάρχουσα εγκληματική οργάνωση. Σε κανέναν όμως από τους κατηγορουμένους δεν αποδόθηκε κατηγορία για τη συγκρότηση της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Στη δικογραφία δηλαδή δεν διευκρινίζεται πότε και ποια πρόσωπα (τουλάχιστον τρία) συνέπραξαν και συναποφάσισαν τη συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης, ώστε προϋφιστάμενης αυτής, να ακολουθήσει και η ένταξη των κατηγορουμένων! Μιλάμε δηλαδή για ένα θεώρημα περί εγκληματικής οργάνωσης, το οποίο δεν στηρίζεται λογικά και αποδεικτικά πουθενά.
4ον Δεν βρέθηκε «ένα κεντρικό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα μαρτυρούσε την υποστήριξη διά των όπλων της οικονομικής εγκληματικής δραστηριότητας της οργανώσεως»
5ον Από τη φύση των όπλων που βρέθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων (βλ. νόμιμες καραμπίνες Κασιδιάρη κλπ.) δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι προορίζονταν αυτά για τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Άρα η κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής (για την οποία και προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης) είναι εξολοκλήρου ανυπόστατη. Εν κατακλείδι, το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπεται ο Αρχηγός και οι Συναγωνιστές είναι σαθρό και απολύτως ατεκμηρίωτο. Όλως ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα σημεία:
α) Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης και άλλοι Βουλευτές (όπως Παναγιώταρος, Κασιδιάρης, Γερμενής κλπ.) εντάχθηκαν στη Χρυσή Αυγή…το 2008! Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, είναι το σκεπτικό στο οποίο βασίζεται το Βούλευμα.
β) Από τα εκατοντάδες εγκλήματα τα οποία προσπάθησαν οι ανακριτές να προσάψουν αρχικά στη Χρυσή Αυγή, η πρόταση Ντογιάκου αναφέρει 10 και το Συμβούλιο στο Βούλευμά του αναφέρει μόλις 8! Σε καμία όμως από τις πράξεις αυτές δεν εμπλέκεται Βουλευτής της Χρυσής Αυγής! Ποια η σχέση λοιπόν των Βουλευτών με τα εγκλήματα; Απολύτως καμιά! Για να καλυφθεί το κενό, τα δύο μέλη (απ’ τη στιγμή που όπως προαναφέραμε το Βούλευμα εκδόθηκε με πλειοψηφία 2-1 και ο Εισηγητής μειοψήφισε) του Συμβουλίου επαναλαμβάνουν τον αστήρικτο ισχυρισμό του Ντογιάκου ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ναι μεν δεν εμπλέκονται στα εγκλήματα, αλλά ευθύνονται για αυτά διότι επηρεάσανε τους-άγνωστους σε αυτούς-δράστες με τις ομιλίες τους! Βεβαίως αυτό νομικά δεν έχει καμία σχέση με την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του άρθρου 187ΠΚ…
γ) Κάποιοι κακόβουλοι λένε ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής διώκονται για τις εγκληματικές τους πράξεις και όχι για το φρόνημά τους. Για να καταλάβουν οι πολίτες τι πραγματικά ισχύει, παραθέτουμε απόσπασμα από το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπονται οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής και το οποίο στη δικογραφία επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα για όλους:
Με λίγα λόγια κατηγορούνται για τη ρητορική τους και για τις ομιλίες τους στη Βουλή. Όσο για τις υποτιθέμενες εγκληματικές δράσεις-επιθέσεις για τις οποίες έδιναν εντολές ή την εκ των υστέρων έγκριση, αυτές πουθενά δεν εξειδικεύονται και δεν αναφέρεται όπως θα έπρεπε σε μία ποινική δικογραφία ποιος Βουλευτής, πότε και για ποιο έγκλημα έδωσε εντολή και από ποια στοιχεία αποδεικνύεται αυτό. Δεν υπάρχει δηλαδή ούτε φυσική ούτε ηθική αυτουργία Βουλευτή του Κινήματος…
Μοναδικός λόγος για τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής, είναι ο απροσκύνητος αγώνας μας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το Μνημόνιο και την ξενοκρατία. Το Κίνημα δεν κάμπτεται από άδικες και γελοίες διώξεις. Είναι καθαρό σαν διαμάντι, έχει σύμμαχό του αλήθεια και το Λαό και βαδίζει αταλάντευτα μπροστά μέχρι την Νίκη…