Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 2 ΠΡΟΣ 1..ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ...ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ "ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ".
http://www.makeleio.gr/ :ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ Ν.ΣΑΛΑΤΑΣ-” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”-
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 70 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο ο Γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Οι Εφέτες του Συμβουλίου  με μειοψηφία 2 προς 1  διατάσσουν με το βούλευμα τους (215/2015)την παραπομπή των 70 από τους συνολικά 83 κατηγορούμενους στην  υπόθεση  της Χρυσής Αυγής με αιχμή την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

 Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ρωγμή στην δικαστική κρίση σε ολόκληρη τη διαδρομή της υπόθεσης.
Στην απόφαση μειοψήφισε ο εισηγητής της υπόθεσης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος.
Πάντως, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση τους Αθανάσιο Καρατζά, Χρήστο Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Σάββα Σπυρίδη, Θεόδωρος Στέφα, Δήμο Φραγκάκη, Ιωάννη Φραγκούλη, Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, Δημήτριο Μπίνο, Γεώργιο Μπολάνη και Δημήτριο Χρυσαφήτη. Επίσης απαλλάσσει από τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τους Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη καιμΙωάννη Φραγκούλη. Επίσης διατάσσουν να μη γίνει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά των Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη.
Στο διατακτικό του βουλευματός τους, οι δικαστές απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, διατηρούν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους ειναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.