Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης παρακαλάει Μέρκελ: Βοηθήστε μας για να μην έρθει η Χρυσή Αυγή! ΒΙΝΤΕΟ



Η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιούσε ως επιχείρημά της προς τους διεθνείς τοκογλύφους την αναγκαιότητα διατήρησής της, προκειμένου να μην χάσει την εξουσία και έρθουν στην κυβέρνηση οι συριζαίοι. Το επιχείρημα απεδείχθη έωλο και εν τέλει οι διεθνείς τοκογλύφοι έδειξαν την έξοδο στον Σαμαρά και την συμμορία του, επειδή τα είχαν βρει ήδη με τους συριζαίους.
Την επαύριο της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι η νέα κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει απρόσκοπτα την μνημονιακή πολιτική, περιοριζόμενη σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τακτικές διγλωσσίας, Ανδρέα Παπανδρέου.
 Το παραπάνω φάνηκε έκδηλα στους λεονταρισμούς Βαρουφάκη ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας, οι οποίοι μετετράπησαν σε νιαούρισμα όταν έδινε συνέντευξη στο BBC και δικαιολογούταν, λέγοντας ότι «έγινε λάθος στη μετάφραση».
Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Βαρουφάκης με τον Γάλλο ομόλογό του φάνηκε ότι η νέα κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί το επιχείρημα Σαμαρά περί αναγκαιότητάς της, με αντίβαρο την Χρυσή Αυγή. Κοινώς οι συριζαίοι έχουν ήδη αρχίσει να φοβερίζουν με το ενδεχόμενο ενδυνάμωσης της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να λάβουν ένα «κοκκαλάκι» για να παρουσιάσουν ως «επιτυχία» στους ιθαγενείς που τους πίστεψαν. Ιδού το επίμαχο απόσπασμα από την ομιλία του:
«Υπάρχουν προοδευτικοί που θέλουν να προχωρήσει η Ευρώπη, υπάρχουν και αυτοί οι όποιοι υπονομεύουν και είναι οπισθοδρομικοί, που δεν θέλουν να προχωρήσει η Ευρώπη. Και στην χώρα μου, και ντρέπομαι που το υπενθυμίζω, το τρίτο κόμμα δεν είναι νεοναζί, αλλά ναζί. Άρα λοιπόν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους δώσει κανείς είναι αυτή η εναντίωση που υπάρχει μεταξύ Βορρά και Νότου, δηλαδή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.»
Δεν μπορούσε να το θέσει με μεγαλύτερη ακρίβεια ο Βαρουφάκης. Παρακαλάει την Μέρκελ για έλεος, προκειμένου να μην έρθουν στην εξουσία οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες, που αποτελούν τον μοναδικό πραγματικό εχθρό της κλεπτοκρατίας και της ξένης κατοχήςΠροτείνει, μάλιστα, έναν πολιτικό «εναγκαλισμό» Μέρκελ – ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ενδιαφέρουσα η ιδέα, Γιάνη (με ένα Ν), αλλά σε πρόλαβαν άλλοι. Ο λόγος φυσικά για το «μορφωτικό» ίδρυμα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκδίδει με χρηματοδότηση της Μέρκελ τα βιβλία του Ψαρρά εναντίον της Χρυσής Αυγής.
http://www.xryshaygh.com/