Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ "ΣΚΛΗΡΟΣ" ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ Ε.Κ.Τ.

ΝΟΜΙΖΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ.
Απειλές Σόιμπλε για τήρηση των συμφωνιών
Το κλίμα στη συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη δεν ήταν φιλικό και από τα λεγόμενα των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και τη Γερμανίας προέκυψε ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές και δεν έγιναν δεκτά αυτά που ζητάει η Ελλάδα.
«Η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ. Δεν συμφωνούμε όμως επακριβώς για τον τρόπο που πρέπει να γίνει αυτό. Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε»,
δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, αποκλείοντας το ενδεχόμενο κουρέματος. Από την πλευρά του, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν είναι ότι δεν θέλει ένα πρόγραμμα, αλλά ζητά χρόνο κι ένα πρόγραμμα-γέφυρα, ώστε να καταλήξει η Ελλάδα και η Ευρώπη σε ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ τους.
«Δεν συζητήσαμε το θέμα του χρέους αλλά θέσαμε το πλαίσιο για διαβουλεύσεις» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι «δεν συμφωνήσαμε ούτε ότι διαφωνούμε». Επεσήμανε πάντως ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και θεωρώ ότι μαζί με τους εταίρους μας θα καταφέρουμε να αποκλείσουμε αυτή τη λέξη από το λεξιλόγιό μας».
Αγριο σφυροκόπημα από ΕΚΤ -Σταματά να δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα
Ασφυκτική πίεση δέχεται πλέον η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταθέσει εδώ και τώρα τις προτάσεις της για να υπάρξει συζήτηση και συμφωνία για ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, μετά την απόφαση της ΕΚΤ πως από τις 11 Φεβρουαρίου σταματά να δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.
Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ
Η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο από τις 11 Φεβρουαρίου είναι μία κίνηση περισσότερο πολιτική, που έχει σκοπό να στείλει σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα. «Εφόσον δεν συνεχίζεται η αξιολόγηση μέσω της Τρόικα και αυτή δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί, γι' αυτό και η ΕΚΤ σταματά να δέχεται από 11 του μήνα τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών και οποιοδήποτε ομόλογο έχει εκδοθεί από το ελληνικό Δημόσιο ή έχει την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου».
Βαρουφάκης για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής
Αναφερόμενος στις συνέπειες της ύφεσης στη χώρα μας, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για τη επώαση του φιδιού στην Ελλάδα, καλώντας σε κοινή δράση και συναντίληψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.
«Σήμερα θα γυρίσω στη χώρα μου και θα πάω στο Κοινοβούλιο, στο οποίο το τρίτο κόμμα είναι ένα ναζιστικό κόμμα» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ορκωμοσία του, άφησε λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, προκειμένου να τιμήσει τα θύματα του ναζισμού.
Κάλεσε, δε, το γερμανικό λαό να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, για να μην ξαναζήσουμε περιόδους ύφεσης και ναζισμού.
«Καλούμαι να αντιμετωπίσω από την αρχή την κρίση και νομίζω ότι μόνο ο γερμανικός λαός μπορεί να μας καταλάβει, καθώς αντιμετώπισε μια αντίστοιχη κρίση. Ο ναζισμός έχει ξεριζωθεί από τη Γερμανία. Χρειαζόμαστε τους Γερμανούς να μας βοηθήσουν να υπερασπιστούμε το ιερό οικοδόμημα της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.
iefimerida.gr - ΣΤΟΧΟΣ