Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΒΑΛΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ(ΦΩΤΟ)

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΥΛΗΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΤΣΕΡΜΠΑΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΗΝΤΗΣ ΤΟΥ 2 ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!
ΑΠΕΒΑΛΕ ΜΑΘΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΕΡΜΠΑΚ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!
Ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, Κύριλλος Τσερμπάκ, από επίσκεψη την Τουρκία στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo, με τον Κεμάλ στο τοίχο...

(Η φωτογραφία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΛ Κατερίνης και αναδείχθηκε από την τοπική ιστοσελίδα http://pieriki.blogspot.gr)
ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 15ΜΕΛΟΥΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΦΑΓΕ ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ...!!!
Το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του την Ελλάδα, οδήγησαν έναν μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αποβολή!

Το... σφάλμα του και η... αταξία του, που του στοίχισε την τιμωρία του, ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο

Ο λόγος για τον Γιώργο Δεμερτζή, ο οποίος όντας πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου και προ της ετσιθελικής άρνησης του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο - είναι το μεγαλύτερο της Κατερίνης, να υπογράψουν εάν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 530 μαθητές υπέγραψαν «ΝΑΙ», ενώ οι υπόλοιποι 30 «ΟΧΙ».

Οι 530 από τους 560 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης είπαν μάταια «ΝΑΙ» στην έπαρση της σημαίας και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Ο Γιώργος Δεμερτζής περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην ξεχωριστή αυτή ιστορία απόρροια της αγάπης του για τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, είπε:

«Ζήτησα από τους μαθητές του σχολείου μου, να υπογράψουν αν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός μας ύμνος και να γίνεται η έπαρση της σημαίας. Υπέγραψαν οι 530 μαθητές υπέρ και οι 30 κατά, οι οποίοι είναι Έλληνες, αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο αξιότιμος κύριος διευθυντής όμως έφερε αντίρρηση σε όλο αυτό, λογικά διότι δεν είναι Έλληνας και δεν συμφωνεί με την Ελληνική διαπαιδαγώγηση. 

Επίσης όποιος λέει την αλήθεια απέναντι του διαστρεβλώνει τα λόγια του και του δίνει μια καλή αποβολή.

Εμένα μου έδωσε 3 ημέρες αποβολή συκοφαντώντας με ότι είμαι φασίστας, αναρχικός, ακραίος, κακός, απειλή για τη δημοκρατία και για το σχολείο! Μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί και μου κάνουν πόλεμο ώστε να με διώξουν από το σχολείο τόσο εμένα αλλά και όποιον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες και συμφέροντα». 

Μετά από όλα αυτά ο Γιώργος έκανε συμβολική κατάληψη στο σχολείο χωρίς να προκαλέσει φασαρίες και φθορές, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως βλέπετε στη φωτογραφία όπου εικονίζονται τα παιδιά του 15μελους συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.
ΣΤΟΧΟΣ