Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 250 ΧΡΟΝΙA ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΟΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Τάφοι Ιπποτών στην Κύπρο. Παγκόσμια Ανατροπή της έναρξης του Τεκτονισμού, 250 χρόνια πιο πριν
Η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ* έρχεται με μια νέα παγκοσμια αποκαλυψη. Ο φωτογραφικός φακός του Θοδωρη Βογιατζόγλου εντοπισε σε ενα μεγαλο ναο της Κυπρου ταφους Ιπποτων απο την Περιοδο που η Κυπρος ηταν ενα Σταυροφορικο Βασιλειο.Το Σταυροφορικο Βασιλειο επισημως Ιδρύθηκε το 1197 και καταλυθηκε το 1489 . Στο κρυφο για χρονια νεκροταφειο περα των επιτυμβιων πλακων υπαρχει και πιο μεταγενεστερη ταφη Καπετανιου Αγγλικού 
πλοιου με ημερομηνια 1685 αλλα με συνδεση με τους Ιπποτες. Αυτο ομως που συγκλονίζει είναι η επιτυμβια στήλη του Ιππότη Georgius Barton και της συζυγου του ELIZABETH PFAUZ που συμφωνα με το Excerpta Cypria ( βιβλιο για την Ιστορια της Κυπρου) χρονολογουνται γυρω στο 1460 και στο κατω μερος υπαρχει το μασωνικο συμβολο του κανονα και του διαβητη που πιστοποιει οτι ο Βarton ηταν τεκτωνας.

Ομως συμφωνα με τα στοιχεια η πρώτη τεκτονική μεγάλη στοά στην ιστορία, η μεγάλη στοά της Αγγλίας, ιδρύθηκε προς τιμή του Γεωργίου του A'  την ημέρα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, 24 Ιουνίου 1717. Αρα εδώ έχουμε την ζωντανή αποδειξη ότι ο τεκτονισμος προυπηρχε σε μια πιο κλειστη καστα τουλαχιστον 250 χρόνια πιο πριν !!!!.  Σύμφωνα με τη μυθολογία των Ελευθεροτεκτόνων, οι ρίζες της αδελφότητας τους ανάγονται στην εποχή της ανέγερσης του Ναού του Σολομώντος.  Για λογους ασφαλειας του χωρου δεν λεμε σε ποιο μοναστηρι ειναι.



Το Βασίλειο της Κύπρου ήταν ένα Σταυροφορικό Βασίλειο κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Ιδρύθηκε το 1197, έξη χρόνια μετά από την κατάληψή της Κύπρου από τον Ριχάρδο το Λεοντόκαρδο το 1191, κατά την Γ' Σταυροφορία. Καταλύθηκε όταν το 1489 η Βασίλισσα Αικατερίνη Κορνάρο παραχώρησε, ως κληρονομιά, το νησί στη Βενετία.


Κατά την Γ' Σταυροφορία ο στόλος του Ριχάρδου μετά από μία καταιγίδα προσορμίστηκε στην Κύπρο. Είχαν χάσει μερικά καράβια από την καταιγίδα, και σε ένα από αυτά βρίσκονταν η Ιωάννα, η Βερεγγάρια (μέλλουσα σύζυγος του Ριχάρδου) και ένα μεγάλο τμήμα των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί για τη σταυροφορία. Λίγες ημέρες αργότερα ανακάλυψαν ότι οι επιβάτες είχαν αιχμαλωτιστεί από τον ηγεμόνα της Κύπρου, τον Ισαάκιο Κομνηνό, τον άνθρωπο που απόσχισε την Κύπρο από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ο Ριχάρδος κυρίεψε την Κύπρο, απελευθέρωσε τους δικούς του, αιχμαλώτισε τον Ισαάκιο Κομνηνό και πούλησε αμέσως το νησί στους Ναΐτες Ιππότες. Ένα χρόνο αργότερα οι Ναΐτες Ιππότες επέστρεψαν το νησί στον Ριχάρδο, μετά από εξέγερση των κατοίκων κατά της σκληρής διακυβέρνησης και της βαριάς φορολογίας που είχαν επιβάλει, την οποία κατάπνιξαν στο αίμα το Πάσχα του 1192. Ο Ριχάρδος το πούλησε στον έκπτωτο Γάλλο βασιλιά της Ιερουσαλήμ Γκι ντε Λουζινιάν, σαν αντάλλαγμα για την παραίτησή του από τα δικαιώματά του στο Βασίλειο της Ιερουσαλήμ. Το 1197, όταν στην εξουσία ήταν ο αδελφός του Γκι, ο Αμορί ή Αμάλριχος, η Κύπρος αναγνωρίστηκε ως Βασίλειο. Το Βασίλειο της Κύπρου αποδείχθηκε το μακροβιότερο από τις κατακτήσεις των Σταυροφόρων, μέχρι το 1489 και κρατήθηκε ως Βενετική κτήση μέχρι το 1571, όταν έπεσε στα χέρια των Τούρκων.



ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ

 ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ.




 ΤΟ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΟΥ GEORGIUS BARTON
 ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ

  Η ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1685
 ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ JOLLY ROGERS ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

 Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΣΕ ΤΑΦΟ ΙΠΠΟΤΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
 ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙΤΗΣ .




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ : ΑΡΧΕΙΟ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ , ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ -

http://kastamonitis.blogspot.gr/