Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ :Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης


Πανηγυρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χρησιμοποιούν και την λέξη ''απόβαση''.
Οι εφημερίδες αναφέρουν μεταξύ άλλων στο τίμημα των 400 εκ ευρώ και το σχέδιο του κονσόρτσιουμ να μετατρέψει τα ξενοδοχεία της χερσονήσου στην Βουλιαγμένη σε έξι αστέρων και να μεγαλώσει τη μαρίνα. Αναφέρουν ακόμα ότι ο τουρκικός όμιλος παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα.
Πριν καταγράψουμε ορισμένες από τις αναλυτικές δημοσιεύσεις αναφέρουμε τους τίτλους με τους οποίους προβάλλεται το θέμα στο σημερινό τουρκικό τύπο :


Η Vatan,έχει τίτλο «Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»

Η Turkiye έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς αγόρασε χερσόνησο στην Αθήνα».

Η Takvim γράφει ότι «Ο Σαχένκ αγάπησε πολύ τη γείτονα».

Η Star έχει τίτλο«Ο όμιλος Ντογούς προσδοκά να αγοράσει μαζί με τους Άραβες το κόσμημα της Αθήνας».

Η Sozcu έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος μιας πολύ σημαντικής περιοχής της Ελλάδας».

Η Sabah έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στον Αστέρα».

Η Milliyet έχει τίτλο «Ο Σαχένκ βρήκε τον παράδεισο στη γείτονα».

Η Haberturk έχει τίτλο «Ο όμιλος Ντογούς εταίρος στη χερσόνησο της γείτονας».

Η Aksam έχει τίτλο «Την κόρη οφθαλμού του Γιώργου αγοράζει ο Σαχένκ».

Ας δούμε και μερικές χαρακτηριστικές αναφορές:

Η Turkiye γράφει ότι ο όμιλος Ντογούς, γίνεται ιδιοκτήτης ενός μέρους της χερσονήσου, που θεωρείται το πιο «μεγαλειώδες» κομμάτι στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, στην Αθήνα.

Ο όμιλος Ντογούς του Φερίτ Σαχένκ έλαβε μέρος μαζί με Άραβες επενδυτές στο διαγωνισμό για τη χερσόνησο η οποία θεωρείται το πιο αξιόλογο κομμάτι της χώρας και είναι 300 στρέμματα. Μεταξύ των ιδιοκτητών της έκτασης των 300 στρεμμάτων μερίδιο 85% έχει και η Εθνική Τράπεζα (ΝΒG) που είναι ιδιοκτήτης και της Finance Bank στην Τουρκία.

Ο όμιλος Ντογούς παλαιότερα είχε αγοράσει 4 μαρίνες στην Ελλάδα και τελευταία είχε συνεταιριστεί με Έλληνα επενδυτή στη Μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα.

Η μεταβίβαση του 90% των μεριδίων της χερσονήσου που αγοράστηκε έναντι 400 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί κατά τους πρώτους μήνες του 2014. Για το 10% που απομένει θα δοθούν άλλα 40 εκατ. ευρώ.

Εάν προστεθεί το χρέος των 53 εκατ. ευρώ, τότε ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα στοιχίσει στην ομάδα Αράβων επενδυτών και στον όμιλο Ντογούς 493 εκατ. ευρώ. Στην έκταση υπάρχουν ένα ξενοδοχείο spa 123 κλινών, 58 bungalows, ένα ξενοδοχείο 160 κλινών, το ξενοδοχείο ΑΦΡΟΔΙΤΗ, που είναι εκτός λειτουργίας, πολυτελή εστιατόρια, αίθουσες εκδηλώσεων και εκτάσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως τένις, γκολφ και βόλεϊ.
TRAGIKO