Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!


ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΚΩΛΟΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ!   ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟΥ!

Υπογράφηκε την Παρασκευή στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας η συμφωνία μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας και του επιχειρηματία κ. Μιχάλη Ροδόπουλου, Πατρών για την μετατροπή του Ιδρύματος – Γηροκομείου Βάρδας ως Ξενώνος φιλοξενίας αλλοδαπών εργατών, νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα.

Με τον τρόπον αυτό λύνεται ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα, η απαράδεκτη παραμονή σε νάϋλον των αλλοδαπών εργατών της φράουλας και συγχρόνως λύεται και το επείγον και επίκαιρο πρόβλημα των καλλιεργητών φράουλας στην περιοχή, που αυτές τις ημέρες απασχολεί έντονα την Ηλεία και όλους τους αρμόδιους φορείς.


Ως γνωστόν το Ίδρυμα δεν λειτουργούσε από τον Ιούλιο του 2012, λόγω της οικονομικής κρίσεως και των μεγάλων και από ετών οφειλών των Οργανισμών ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΕΟΠΥΥ στο Ίδρυμα.

Με την παραπάνω συμφωνία η Ιερά Μητρόπολις συνεχίζει την κοινωνική της προσφορά στην τοπική μας κοινωνία και λύνει ένα μεγάλο κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα. Συγχρόνως δε ουσιαστικά συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Μάλιστα… Και τα γεροντάκια τι θα γίνουν;

Θα βολέψουμε τους αλλοδαπούς και θα πετάξουμε έξω τους ηλικιωμένους;;;

ΠΗΓΗ: pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr