Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

214 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΙΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ  ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ ΑΕ ΕΧΟΥΝ ΘΑΦΤΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ (ΜΗ) ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΗΜΙΤΗ


Οι μαφιόζοι δεν είναι άνθρωποι που τρομάζουν εύκολα. Ακόμα κι εκείνοι, ωστόσο, θα σήκωναν τα χέρια ψηλά όταν θα διαπίστωναν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι βουλευτές προκειμένου να καταχωνιάζουν στο αρχείο τον όγκο των δικογραφιών σε βάρος υπουργών και υφυπουργών, πρώην και νυν, που έχουν φτάσει στη Βουλή και οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν συζητήθηκαν καν. Από τις 6 Απριλίου 2004 έως τις 29 Ιανουαρίου 2013 έχουν διαβιβαστεί συνολικώς 214 δικογραφίες, για ελάχιστες από τις οποίες όμως σχηματίστηκαν εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές, ενώ οι περισσότερες έχουν παραγραφεί.
Κι όπως πολύ καλά ξέρει ο μέσος έλληνας πολίτης, καμιά υπόθεση δεν οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του HOT DOC, αρκετοί από τους εμπλεκόμενους υπουργούς και υφυπουργούς δεν θυμούνταν καν τις υποθέσεις στις οποίες αναφερόταν το όνομά τους και είχαν διαβιβαστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Κοινοβούλιο. «Πρωταγωνιστές» στις δικογραφίες που έχουν φτάσει στη Βουλή από το 2004 κι αφορούν τουλάχιστον 96 πρωθυπουργούς, υπουργούς και υφυπουργούς είναι οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου με 11, οι Κώστας Καραμανλής και Μανώλης Κεφαλογιάννης με εννέα, ενώ ακολουθεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης με οκτώ και η λίστα συνεχίζεται.
Όλα αυτά εξαιτίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών του Ευαγγέλου Βενιζέλου που οδηγεί στην ατιμωρησία