Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΔΕΝΔΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 

Εξωθήθηκαν σε παραίτηση δύο από τους επικρατέστερους διαδόχους του σημερινού αρχηγού της Αστυνομίας - Πρόκειται για τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και τον Γενικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - «Καρατομήθηκαν» οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα σε εσωτερική έρευνα για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς

«Αλυσιδωτές» και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τα γεγονότα που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε αυτό το πλαίσιο, «καρατομήθηκαν» δύο από τους επικρατέστερους αξιωματικούς για τη διαδοχή του σημερινού αρχηγού της Αστυνομίας, οι οποίοι εξωθήθηκαν, ουσιαστικά, σε παραίτηση, την οποία και υπέβαλαν, επικαλούμενοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «προσωπικούς λόγους».

Πρόκειται για τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Ιωάννη Δικόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγο Απόστολο Κασκάνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια τις τελευταίες ημέρες στο πρόσωπο του περιφερειάρχη κ. Δικόπουλου για τους χειρισμούς στην υπόθεση του Μελιγαλά και της Χαλκίδας.

Στην πρώτη περίπτωση, ομάδα Χρυσαυγιτών παρενέβη στις εκδηλώσεις, δημιουργώντας επεισόδια, χωρίς κανείς να συλληφθεί, ενώ στην περίπτωση της Χαλκίδας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν μόνο όσοι κρατούσαν ρόπαλα και όχι όλοι όσοι βρίσκονταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Καρατομήθηκαν» οκτώ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί

Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας, με μια... καταδρομικού τύπου επιχείρηση, οι χειρισμοί της οποίας θυμίζουν περιόδους κρίσης, ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο ότι μετακινούνται από τις θέσεις τους και αντικαθίστανται οκτώ αξιωματικοί από τις πλέον νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας, προκειμένου «να διασφαλιστεί, κατά απόλυτο τρόπο, η αντικειμενικότητα σε έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων», που αφορά σε καταγγελίες για Χρυσαυγίτες αστυνομικούς.

Μεταξύ των «καρατομηθέντων» αξιωματικών βρίσκονται ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ και ο αστυνόμος, διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ανατέθηκε σήμερα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, στο διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη, ευρύτατη έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» και την τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων.

Ο αρχηγός του Σώματος μετέφερε στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τη βούληση του υπουργού να μην υπάρξει οιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε και η μετακίνηση των οκτώ αξιωματικών, οι οποίοι είναι:

- Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.

- Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

- Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής.

- Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να βρίσκονται δίπλα σε άτομα, τα οποία πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να τα παρεμποδίζουν και  να τα συλλαμβάνουν

- Ο αστυνόμος διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

- Ο αστυνόμος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας.