Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

H ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ


Ό,τι η Άνγκελα Μέρκελ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της Γερμανίας και της Ευρώπης το ξέραμε. Τώρα απλά είναι και με την ψήφο των Γερμανών πολιτών. Οι εκλογές στη Γερμανία δεν ήταν θρίλερ, ήταν ένας τεράστιος θρίαμβος για την Γερμανίδα καγκελάριο και την πολιτική της.
Τα exit poll έδειξαν από την πρώτη στιγμή πως η Μέρκελ σάρωσε τα πάντα. Όμως η εκτίμηση, έστω και με μεγάλες επιφυλάξεις, του τηλεοπτικού δικτύου ARD πως οι Χριστιανοδημοκράτες θα κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή αλλάζουν τον χάρτη.
Αν η Μέρκελ σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση, αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά από την εποχή του Κόνραντ Αντενάουερ, το 1957,
όταν οι συντηρητικοί είχαν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία με το 50,2% των ψήφωνΣύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου, το CDU/CSU συγκεντρώνει 42,5% και 302 έδρες στην Μπούντεσταγκ. Σύμφωνα με τα ίδια προγνωστικά, οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 25,6% με 182 έδρες, ενώ ακολουθούν τα κόμματα Η Αριστερά και Πράσινοι με ποσοστό 8% έκαστο και από 57 έδρες.
Οι Φιλελεύθεροι του Φίλιπ Ρέσλερ πέφτουν στο 4,6% και η Εναλλακτική για την Γερμανία παραμένει στο όριο εισόδου στην Βουλή, με 4,9%.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit poll, η Άνγκελα Μέρκελ πανηγύρισε τη μεγάλη εκλογική της νίκη. Ήταν άλλωστε το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών από το 1990!
newsit