Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

"Nα σταματήσει η Δύση να προσφέρει πολιτική κάλυψη στους τρομοκράτες." Ρένα, αμερικανοπροσκυνημένη, το άκουσες;

 
 
Με ανακοίνωσή της η Κοπτική Εκκλησία δίνει την πλήρη υποστήριξη και νομιμοποιήση, στον αιγυπτιακό στρατό, στην μάχη του εναντίον "τρομοκρατών και αιματοβαμμένων ομάδων", εννοώντας τους ισλαμιστές οπαδούς του Μόρσι, οι οποίοι κατέκαψαν δεκάδες χριστιανικές εκκλησίες.
 
Σήμερα στην αιγυπτιακή Al Arabiya, δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση της Κοπτικής Εκκλησίας όπου παρέχει την πλήρη υποστήριξη στο στρατό και τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας στον αγώνα τους  εναντίον "ενόπλων βίαιων ομάδων".
 
"Η Αιγυπτιακή Κοπτική Εκκλησία παρακολουθεί τις ατυχείς εξελίξεις στην χώρα μας την Αίγυπτο, και δίνει έμφαση στην υποστήριξή μας με την αιγυπτιακή Αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και άλλους οργανισμούς του αιγυπτιακού λαού, στον αγώνα τους ενατίων οπλισμένων ομάδων βίας και μαύρης τρομοκρατίας"
 
 
"Αν και εκτιμούμε την ειλικρινή και φιλική θέση που κατανοεί την φύση των εξελίξεων, με την ίδια θέρμη αντικρούουμε τις ανηθικότητες που κυριαρχούν στα ΜΜΕ των δυτικών χωρών" μια δήλωση που "ξεσκεπάζει" την δυτική προπαγάνδα που έχει πάρει εντελώς το μέρος των ισλαμιστών της Αιγύπτου, ανθρώπων που έχουν άμεση σχέση με την Αλ Κάιντα.
 
Η Κοπτική εκκλησία ζήτησε από την Δύση να "διαβάσει αντικειμενικά τα γεγονότα, και να μην προσφέρει κάλυψη διεθνή, και πολιτική σε τρομοκρατικές και αιμοσταγείς ομάδες"! Η Κοπτική Εκκλησία κατηγόρησε δηλαδή ευθέως την Δύση ότι συνεργάζεται με την ισλαμιστική τρομοκρατία. 
 
Δεκάδες εκκλησίες καήκανε σε όλη την Αίγυπτο από το μένος των ισλαμιστών οπαδών του Μόρσι. Κατά την διάρκεια της προεδρίας Μόρσι τα εγκλήματα κατά των χριστιανών είχαν αυξηθεί κατακόρυφα, με την ανοχή της κυβερνήσεώς του. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και στην Τυνησία με την ανοχή της εκεί ισλαμιστικής κυβέρνησης. Όλοι θυμούνται το βίντεο με τον αποκεφαλισμό νεαρού Χριστιανού στην Τυνησία.
 
 
Οι Κόπτες χριστιανοί (Ορθόδοξοι κατ'ουσίαν, όπως και οι Αιθίοπες) δημιουργούν ανθρώπινες αλυσίδες για να προστατέψουν τις εκκλησίες από τους ισλαμιστές.Μάλλιστα ένας χριστιανός σκοτώθηκε στην προσπαθειά του να προστατέψει μια εκκλησία από τους φανατικούς σαλαφιστές, νοτίως του Καϊρου
 
 
Πολλοί από τους οπαδούς του Μόρσι έκαναν κριτική στον αιγυπτιακό χριστιανισμό και στην χριστιανική μειονότητα (10% του πληθυσμού) για την υποστήριξη του στρατού.Είναι ευνόητο ότι θα υποστηρίξουν τον στρατό δεν θέλουν να αυτοκτονήσουν οι άνθρωποι.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr