Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" .ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ
Επιστρέφει τη δωρεά των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή ο "Αρκτούρος", αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της.
Στην ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζεται ότι "μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα".

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο "Αρκτούρος", απηύθυνε δημόσια έκκληση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της ύπαρξης και της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης πόρων.


"Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11, ο 'Αρκτούρος' στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι η οργάνωση "δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα".
NEWSIT