Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΥΠΟ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ: ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ!

 ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΑ ΑΡΧΙΠΑΠΑΔΑΚΙΑ ΘΑ ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ; Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ;

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή

Είναι επίσημο: Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές

Ένταση για την τροπολογία που επιτρέπει και τη λειτουργία καταστημάτων «franchise» περισσότερες από τις επτά υποχρεωτικές Κυριακές

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ειδικότερα, για τα άρθρα του νομοσχεδίου που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, οι 100 βουλευτές που συμμετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα, ψήφισαν ως εξής:

Συνολικά ψήφισαν 96 βουλευτές

«Υπέρ» του άρθρου 16 (για τις Κυριακές) ψήφισαν 52, ενώ «κατά» ψήφισαν 42

Το άρθρο 33 έλαβε 57 «ΝΑΙ» και 39 «ΟΧΙ»

Τα άρθρα 34,35, 26 έλαβαν 78 «ΝΑΙ», 16 «ΟΧΙ» και 2 «ΠΑΡΩΝ»

Νωρίτερα, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προχώρησε σε νέες αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Βασικότερη, η τροπολογία που κατέθεσαν 25 βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται και σε καταστήματα «franchise» να ανοίγουν περισσότερες από τις επτά υποχρεωτικές Κυριακές, όπως δηλαδή ισχύει και για τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ.

Το γεγονός ότι ο κ. Χατζηδάκης έκανε αποδεκτή την εν λόγω τροπολογία λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε: «Εγκαινιάζετε σκανδαλώδεις διαδικασίες. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να φέρει την τροπολογία ο υπουργός θυμίζει την τροπολογία Πάχτα. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση ανοίγετε πόρτα στα πολυκαταστήματα να ανοίγουν όσες Κυριακές θέλουν».

Το νομοσχέδιο ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν μόνο το άρθρο 16 (για τις Κυριακές) και το 32 (για τις λαϊκές αγορές).

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν μόνο το άρθρο 16, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το σύνολο του νομοσχεδίου.