Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Και στην Ιταλία αριστεροί και πούστηδες από κοινού προσπαθούν να φιμώσουν τους πολίτες.



Οι λαοί της Νότιας Ευρώπης δοκιμάζονται και οι αριστεροί πολιτικοί τους βρήκαν ευκαιρία να επιβάλλουν την ατζέντα της παρακμής – Αντιδρούν οι (περισσότεροι) Μπερλουσκονικοί – Άνω – κάτω κινδυνεύει να γίνει η Ιταλία από ένα νεοταξίτικο νόμο


Και ζητούν να ανασταλεί η διαδικασία επικύρωσης του νόμου κατά της ομοφοβίας ζητούν βουλευτές του Λαού της Ελευθερίας (Pdl). Μεταξύ όσων αντιδρούν, είναι η πρώην υπουργός Ισότητας Μάρα Καρφάνια. Σε κείμενο πάντως που υπογράφουν βουλευτές του Μπερλουσκόνι, τονίζεται πως «σε μια περίοδο κατά την οποία η Ιταλία βρίσκεται σε μια φάση πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης πρέπει να αποφευχθεί η αναφορά σε ζητήματα που μπορεί να λειτουργήσουν διχαστικά ως προς την παράδοση και την οικογένεια».

Η κεντροαριστερά πάντως, επιμένει: «Η έγκριση ενός νόμου εναντίον κάθε είδους ομοφοβικής επίθεσης είναι θεμελιώδους σημασίας, είναι κάτι που επείγει», δήλωσε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις της κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο, εκ των κύριων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Δεν είναι να δώσεις κυβέρνηση ή κομμάτι κυβέρνησης στους αριστερούς και να η ατζέντα της παρακμής...