Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΔΩΣΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΝ...ΜΟΓΓΟΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ. Εκβιάζει τώρα για δύο (!) τεμένη στην Αθήνα, ο Ερντογάν!

Ζητούν πάντα και άλλα οι Τούρκοι. Γι' αυτό, καιρός να καταλάβουν οι ενδοτικοί πως δεν έχουν νόημα οι «παραχωρήσεις» στο πλαίσιο της ανύπαρκτης όσο και ανήθικης ως «έννοιας», έναντι του ελληνικού έθνους και της ιστορίας του, «ελληνοτουρκικής φιλίας». Ο Ερντογάν, πατώντας στο διαχρονικό ελληνικό αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είπε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, απίστευτα πράγματα. Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει πως προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την καγκελάριο Μέρκελ ως μοχλό πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να πετύχει το στόχο του, που είναι η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να επιλέγει το μουφτή της:  


«της ζήτησα να προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση. Της είπα ότι, αν το λύσει αυτό, θα είμαι έτοιμος να λύσω το θέμα της Σχολής στη Χάλκη». Και πέταξε τη «βόμβα»: ότι επιθυμία της Τουρκίας είναι και η λειτουργία δύο τζαμιών στην Αθήνα. Και άρχισε και τα ψέματα, σε ό,τι αφορά στο ΡΚΚ: «Εμείς συζητάμε και με την Ελλάδα και της λέμε κοιτάξτε, υπάρχουν στη χώρα σας στρατόπεδα. Πραγματοποιούμε συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Δεν το κάνουμε με κάθε χώρα. Είμαστε γείτονες. Εάν παρά τις διπλωματικές αυτές σχέσεις, εξακολουθούν να βρίσκονται τρομοκράτες, που χτυπούν ή που θα χτυπήσουν τη χώρα μας, εάν αυτοί εκπαιδεύονται στα δικά σας στρατόπεδα, τότε δεν έχει νόημα η συμφωνία που κάναμε. Μας είπαν ότι θα κλείσει το στρατόπεδο. Πράγματι στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε ότι έκλεισαν το στρατόπεδο. Και στη συνέχεια συνέλαβαν 14 τρομοκράτες. Και όμως παρά τη σύλληψη, τα δικαστήρια τους άφησαν ελεύθερους. Εμείς αρχίσαμε φυσικά να πιέζουμε και τους είπαμε άλλα μας είπατε και άλλα έγιναν. Μας απάντησαν λέγοντας ότι το φροντίζουν και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε. Κι εμείς περιμένουμε».

«Χλιαρή» απάντηση (ως συνήθως) του ελληνικού ΥΠΕΞ

Αφού λέει ότι η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα, είναι δρομολογημένη (και το λένε αυτό χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της συζήτησης της προσφυγής κατά της κατασκευής στο Συμβούλιο της Επικρατείας), κάνει λόγο «για εμμονή σε ανυπόστατη φημολογία» (έτσι αποκαλούν τα ψέματα στο ΥΠΕΞ;) εκ μέρους του Ερντογάν. Επίσης, λένε πως ο Αντώνης Σαμαράς «ήταν ξεκάθαρος και κατηγορηματικός στη συνομιλία που είχε με τον κύριο Ερντογάν για το θέμα αυτό» και υπογραμμίζουν ότι «όσο και αν δεν είναι θέμα αμοιβαιότητας, η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα αποτελέσει δείγμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών και μήνυμα θετικών προθέσεων». Τέλος, λένε πως «τα της εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχη ρυθμίζονται από την ίδια την Εκκλησία επί τη βάσει Κανόνων και παραδόσεων χιλιετιών».

Με λίγα λόγια, τους έκαναν τα μούτρα κιμά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.