Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΩΠΑ ΡΕ...ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΖΙΩΤΗ-ΡΟΥΠΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 18ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ.


Ποινή κάθειρξης 50 ετών επιβλήθηκαν σε Μαζιώτη-Ρούπα για τον "Επαναστατικό αγώνα" ,να δούμε πότε θα εκτίσουν τις ποινές τους αφού οι "έξυπνοι" του Συμβουλίου Εφετών τους άφησαν ελεύθερους με τον όρο να δίνουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους!! Σιγά να μην έδιναν το παρόν... έγιναν καπνός!!
Απο protothema
Η αυλαία της δίκης για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» που διεξάγονταν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού έπεσε σήμερα με το δικαστήριο -Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- να επιβάλλει πολυετείς καθείρξεις σε βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Οι καθείρξεις ξεκινούν από 7 έως 50 έτη και έξι μήνες (εκτιτέα 25 χρόνια) και επιβλήθηκαν σε πέντε από τους οκτώ κατηγορουμένους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Το δικαστήριο απάλλαξε τους υπόλοιπους κατηγορουμένους από κάθε κατηγορία.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε το Νίκο Μαζιώτη σε κάθειρξη 50 ετών και τους Πόλα Ρούπα και Κώστα Γουρνά σε κάθειρξη 50 χρόνων και έξι μηνών για τα αδικήματα της συγκρότησης οργάνωσης, της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε εκρήξεις και σε διακεκριμένες φθορές, κ.ά. αδικήματα. Οι εν λόγω κατηγορούμενοι είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα  αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές από τον Ιούλιο του 2012, οπότε και είχαν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους(Λόγω συμπλήρωσης 18μηνου της υποχρεωτικής τους κράτησης, κατόπιν εντολής του Συμβουλίου Εφετών) και δεν έδωσαν -ως όφειλαν- το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Απόντες ήταν και από την δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» η οποία ολοκληρώθηκε με το δικαστήριο να επιβάλλει στον καθένα κάθειρξη 50 ετών.
Ένοχοι κρίθηκαν ακόμη, οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος, αλλά μόνο για την πράξη της συγκρότησης οργάνωσης, για την οποία τους επιβλήθηκε κάθειρξη 7 και 7,5 ετών αντίστοιχα, χωρίς αναστολή. Αντίθετα, και οι δυο κρίθηκαν αθώοι για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν όπως τη «διεύθυνση» στην οργάνωση.
Το δικαστήριο, σε αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση, αποφάσισε την αθώωση του Σαράντου Νικητόπουλου και του Κώστα Κάτσενου για όλες τις κατηγορίες, λόγω αμφιβολιών.
Όσο για τη Μαρί Μπεραχά, σύζυγο του Κ. Γουρνά, το δικαστήριο την απάλλαξε, κρίνοντας ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν το σε βάρος της κατηγορητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.