Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ.


Ψέματα, ψέματα, ψέματα... Αφού μας φλόμωσαν πάλι στις υποσχέσεις, συμφώνησαν μια χαρά να μας ξεζουμίζουν εσαεί. Το μέχρι πρόσφατα ... έκτακτο τέλος ακινήτων γίνεται μόνιμο και όπως συμφώνησαν χθες οι πολιτικοί αρχηγοί, θα εισπραχθεί μέσω ΔΕΗ, ενώ από του χρόνου μεταβιβάζεται στις ΔΟΥ.

Αν και ακόμη δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως οι συντελεστές όλα δείχνουν ότι ο φόρος θα είναι κάπως μειωμένος, ενώ για τις απώλειες που προκύπτουν από τη μείωση, καθώς η τρόικα δεν επιθυμεί να μειωθούν τα έσοδα, εξετάζεται να ενταχθούν στον φόρο τα αγροτεμάχια, αλλά και να αυξηθεί ο φόρος στα ηλεκτροδοτούμενα εκτός σχεδίου.


Ειδικότερα πρόταση που θα συζητηθεί με την τρόικα είναι να ονομάζεται πλέον Ενιαίος Φόρος και να περιλαμβάνει ένα μειωμένο συντελεστή ο οποίος σε σχέση με πέρυσι να είναι μειωμένος κατά 10% - 15%. Η απώλεια από τη μείωση θα είναι 200 εκ ευρώ θα καλυφθεί με τρεις τρόπους:

Από ακίνητα εκτός σχεδίου, ηλεκτροδοτούμενα, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τον κατώτατο συντελεστή και θα πάνε στο εξής στο μέσο όρο των δήμων.

Από ακίνητα που ενοικιάζει από ιδιώτες το δημόσιο, χωρίς όμως να εισπράττει το ΕΕΤΗΔΕ.
Από εξαιρέσεις που υπάρχουν σήμερα σε διάφορα ακίνητα, όπου οι δήμοι δεν επιβάλλουν ΕΕΤΗΔΕ ή ΤΑΠ.

Όποιοι πολίτες επιθυμούν να μην πληρώσουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και απευθυνθούν στις εφορίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιβαρυνθούν με τους τόκους υπερημερίας, θα πληρώσουν δηλαδή επιπλέον φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.