Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Σήμερα πρόκειται να δημοσιοποιηθεί στη «Διαύγεια» από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (τομέας Υποδομών) η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του τζαμιού σε οικόπεδο του πολεμικού ναυτικού δίπλα στην Ιερά Οδό, στον Βοτανικό. Η έγκριση της προκήρυξης ήταν το μόνο βήμα που απέμενε να γίνει, καθώς η διαδικασία είχε καθυστερήσει ιδιαίτερα.

Ειδικότερα, το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του τζαμιού δόθηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς η κατασκευή του συνάδει με την πολιτική μιας χώρας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενισχύει τη διπλωματική της φαρέτρα στη διεκδίκηση αντίστοιχων ζητημάτων. Επίσης, η δημιουργία του είναι η βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει ο έλεγχος των αδήλωτων χώρων προσευχής των μουσουλμάνων. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στην Αττική ζουν περί τις 30.000 (νόμιμοι) μουσουλμάνοι, και  υπάρχουν περίπου 120 χώροι, οι οποίοι λειτουργούν παράνομα ως τζαμιά, που θα ελεγχθούν για να νομιμοποιηθούν ή να κλείσουν.


Η κατασκευή του τζαμιού στον Βοτανικό θα κοστίσει περίπου 846.000 ευρώ. Βέβαια, η σημερινή προκήρυξη θα αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και 150.000 ευρώ για τη μελέτη αναμόρφωσης και κατασκευής, τα οποία έχουν ήδη δοθεί από άλλον κωδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.