Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΡΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ "ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ


ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ "ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ" ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Απο taxalia:
Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, το οποίο διεξάγεται από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου, και θεωρείται από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ διεθνώς, κάνει πρεμιέρα το Ένα βήμα μπροστά του Δημήτρη Αθυρίδη. Συγκεκριμένα,η ταινία συμμετέχει στο τμήμα Reflecting Images: Panorama, το οποίο φιλοξενεί ταινίες που θα προκαλέσουν και θα συζητηθούν .

Το ντοκιμαντέρ εσπευσε να το χρηματοδοτήσει και η ΕΡΤ, με απόφαση του Νίκου Σίμου: 

Tο ντοκιμαντέρ Ένα βήμα μπροστά, ακολουθεί για 10 εβδομάδες τον Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2010. Προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο κοινωνικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση. Στις σημερινές κοινωνίες, η κρίση έχει χαρακτηριστεί συχνά σαν κρίση αξιών. Η ιστορία του Γιάννη Μπουτάρη, η απεξάρτησή του, σαν αποτέλεσμα μιας ηθικής μεταστροφής μέσω της δράσης και της προσφοράς, μας δίνει το θάρρος να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε δύναμη. Και τη δύναμη σε αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.