Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ζήτησε το Eurogroup από τα κράτη - μέλη για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Την επεξεργασία σχεδίων έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ ζήτησε το Eurogroup Working Group από τα κράτη - μέλη, σύμφωνα με  τρεις αξιωματούχους της ευρωζώνης τους οποίους επικαλείται το Reuters.
Οι τρεις αξιωματούχοι είπαν στο Reuters, ότι αυτή η οδηγία συμφωνήθηκε να δοθεί τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Eurogroup Working Group (EWG), στο οποίο συμμετέχουν οι ειδικοί συνεργάτες των υπουργών οικονομικών.
«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης που γνωρίζει τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη.
«Τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο ευρωζώνης από το φόβο μήπως διαρρεύσει», συμπλήρωσε.
Πέρα από τη σχετική επιβεβαίωση των τριών αξιωματούχων, το Reuters υποστηρίζει πως είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους-μέλους στις οποίες περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν σχετικά.        
Εκτός των άλλων, το Reuters σημειώνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη, ως "απόλυτα διαχειρίσιμο"

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.