Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Οι έρευνες στο σπίτι της κορης του Τσοχατζόπουλου,με τα μάτια ενός αστυνομικού των 700 ευρώ,που συμμετείχε


Πολλά ακούστηκαν -και υπερβολές- για τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Π.Ψυχικό.

Πως ακριβώς έγινε η έρευνα και ποιο ήταν το κλίμα το περιγράφει ένα μέλος της ομάδας που την έκανε. Ένας αστυνομικός των 700 ευρώ! Τόσος είναι πάνω κάτω ο μισθός του.


Όλη η διήγηση του αστυνομικού:

“Ώρα 8.00 το πρωί.Η ομάδα του Οικονομικού Εγκλήματος μαζί με τον εισαγγελέα Δραγάτση,μπαίνουμε ...στο “γκέτο” του Παλαιού Ψυχικού.Το GPS μας οδηγεί επί της Αγγ.Σικελιανού 10.


Είναι μπροστά στο καταπράσινο πάρκο.Δίπλα από την πρεσβευτική κατοικία της Βουλγαρίας και απέναντι από τη Σχολή Μωραίτη.


Μαζί μας ο εισαγγελέας με την αναμαλλιασμένη χαίτη και ...το γυαλισμένο μάτι.


Το κουδούνι στην εξώπορτα δεν γράφει οικία Τσοχατζοπούλου,αλλά Τούντας.


Η πόρτα ανοίγει αμέσως.Η Αρετή ,η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου,αναμαλλιασμένη προφανώς από τον ύπνο ξαφνιάζεται,από την απρόσμενη επίσκεψη...



Δεν αντιδρά.


“Κάντε ότι έλεγχο θέλετε.Προκαταβαλικά σας λέω ότι δεν θα βρείτε τίποτα”,λέει.


Είμαι από τους πρώτους που με τον εισαγγελέα μπαίνουμε στο “ανάκτορο”.Ναι είναι ανάκτορο.Πολυτελής κατασκευή,πισίνα και μια πελώρια μπαλκονόπορτα που φέρνει το καθιστικό,μέσα στο πάρκο. Είναι σαν να βρίσκεσαι σ΄ ένα αερόστατο που υπερίπταται μέσα στο πιο πράσινο αλλά και πανάκριβο πάρκο της Αθήνας.


Ξεχνιέσαι ,δεν μπορείς να φανταστείς ότι ζεις μέσα σε μια πόλη.Νομίζεις,ότι είσαι στο δάσος.Ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.


Αρχίζουμε την έρευνα στο σπίτι.Το ξεσκονίζουμε.Και παντού διαπιστώνουμε τη “χλίδα”.Από τα έπιπλα,τα χαλιά,τα συλλεκτικά αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι.Βρήκαμε χρήματα, χαρτονομίσματα.Δεν τα κατασχέσαμε ,γιατί δεν ήταν πολλά όπως εκτίμησε ο εισαγγελέας.


“Τι δεν είναι πολλά αφεντικό”,μουρμούρισα.”Μ΄ αυτά εγώ θα περνούσα ένα ολόκληρο χρόνο”.Πεντακοσάρικο δεν είχα πιάσει ποτέ στη ζωή μου.


Η Αρετή Τσοχατζοπούλου μου φάνηκε περίεργο άτομο.Δεν χρειαζόταν να ακούσω για να καταλάβω ότι επικρίνει τις επιλογές του πατέρα της..Ενώ το σπίτι ήταν γεμάτο με αναμνηστικές φωτογραφίες δεν υπήρχε ούτε μία του Άκη με τα παιδιά του ή και τα εγγόνια του!Τον έχουν μάλλον ξεχασμένο.


“Βέβαια σκέφτηκα ότι αν δεν ήταν εκείνος δεν θα ζούσε σ΄ αυτό το ανάκτορο”,αλλά δεν μίλησα.
Ο εισαγγελέας,κατέσχεσε τα τιμαλφή.Δεν ήταν κάποιας μεγάλης αξίας,αλλά σημειολογικά έδειχνε ότι δεν φεύγουμε με άδεια τα χέρια.


Στο σπίτι στο Π.Ψυχικό,μείναμε αρκετή ώρα.Όλα έμοιαζαν διαφορετικά.Ακόμα και ο καφές που μας πρόσφεραν.Ήταν διαφορετικός από αυτόν που πίνουμε. .Είχε ένα ξεχωριστό άρωμα.Που μόνο οι πλούσιοι ξέρουν να απολαμβάνουν,φαίνεται.


Βγαίνοντας από το “γκέτο” του Π.Ψυχικού “προσγειώθηκα” και πάλι στη ζοφερή πραγματικότητα των 700 ευρώ.”


onalert.gr


2 σχόλια:

  1. Εχει και ενα ωραιο ανακτορο στον κορρυδαλο ακη...μιλαμε για παλατι πραγματικο χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. angeliq from Goldcoast Aystralia19 Απριλίου 2012 στις 10:27 μ.μ.

    Μπραβοσου εισε ωραιος χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.