Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ


Περιστατικά βίας, παρενοχλήσεις εργαζομένων και φοιτητριών από αλλοδαπούς μικροπωλητές και απάτες καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στους χώρους του ιδρύματος. Να παρέμβουν οι αρμόδιες Αρχές ζητεί ο σύλλογος διδασκόντων.....

Τη συνδρομή των Αρχών, προκειμένου να δοθεί τέλος «με τη βία και το έγκλημα στον χώρο του πανεπιστημίου», ζητούν οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με αφορμή τα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάστημα.

Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θέλουν να ενημερώσουν την κοινωνία, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα αφυπνιστούν και οι αρμόδιοι για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, η παρακολούθηση μαθημάτων και η γενικότερη προσέλευση φοιτητών στο πανεπιστήμιο έχει περιοριστεί αισθητά, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, εξέλιξη που συνδέεται με προβλήματα ασφάλειας τόσο εντός του πανεπιστημίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο σύλλογος των διδασκόντων του ιδρύματος αναφέρεται σε περιστατικά όπως:


1 Την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 7.15 το πρωί δύο γυναίκες, υπάλληλοι του πανεπιστημίου, παρενοχλήθηκαν επίμονα από αλλοδαπό άνδρα που εισέβαλε στον χώρο του γκαράζ του πανεπιστημίου της οδού Αντωνιάδου, μόλις η πρώτη από τις υπαλλήλους, εποχούμενη στο αυτοκίνητό της, άνοιξε την πόρτα εισόδου. Η τυχαία είσοδος στον χώρο του γκαράζ τρίτου εργαζομένου (άνδρα) μετά λίγα λεπτά έδωσε τέλος στον τρόμο των δύο συναδέλφων.

2 Καθηγητής εποχούμενος στην οδό Δεριγνύ και πριν φτάσει στην οδό Μαυρομματαίων, εξαπατήθηκε από αλλοδαπό με τη μέθοδο του σκασμένου ελαστικού: καθώς βγήκε από το αυτοκίνητό του για έλεγχο του ελαστικού, συνεργός τού δράστη αφαίρεσε αντικείμενο από το αυτοκίνητό του ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού.

3 Εχουν αναφερθεί παρενοχλήσεις σεξιστικής μορφής φοιτητριών και εργαζομένων του πανεπιστημίου από τις ομάδες των αλλοδαπών που συνδέονται με το παραεμπόριο και συχνάζουν γύρω και μέσα στο ίδρυμα.

4 Σε αιματηρό περιστατικό την Τρίτη 27 Μαρτίου και ώρα 15.00, νεαρός ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς από ομάδα ατόμων στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου, στα σκαλοπάτια προς την πτέρυγα Αντωνιάδου. Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί προ μηνός περίπου.

5 Οι κοινόχρηστες υποδομές υγιεινής του πανεπιστημίου έχουν ουσιαστικά καταληφθεί από αλλοδαπούς μικροπωλητές και η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.


http://exofitsio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.