Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Τηλεγραφήματα για τις σχέσεις Καμμένου με τις ΗΠΑ από την wikileaks.

 
 
Τις σχέσεις του Πάνου Καμμένου με την Αμερικανική Πρεσβεία παρουσιάζει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Κυριακής μέσω των τηλεγραφημάτων wikileaks. Αναλυτικά:Τα τηλεγραφήματα αναφέρονται στον Δεκέμβριο του 2006, εποχή κατά την οποία η παρουσία και η πολιτική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο υπουργείο Άμυνας προβληματίζει τους Αμερικανούς, κυρίως επειδή δεν χαλάει λεφτά για προμήθειες και έτσι απευθύνονται στον κ. Καμμένο για να μάθουν τι συμβαίνει.
Σύμφωνα με εμπιστευτικό τηλεγράφημα της πρεσβείας στις 21 Δεκεμβρίου του 2006, οι Αμερικανοί διπλωμάτες στην Αθήνα αναρωτιούνται για τις επιδιώξεις και τα σχέδια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο τότε πρέσβης στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο, που εκείνη την περίοδο διατελούσε πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, για να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Ο κ. Καμένος απαντά στον κ. Ρις ότι «το πόστο του υπουργού εθνικής άμυνας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Μεϊμαράκη», αλλά η ενασχόλησή του με το υπουργείο αποδίδεται «στο γεγονός ότι βλέπει πως τα στρατιωτικά ζητήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην πολιτική».
Ενδιαφέρον έχει το  εξής σημείο του τηλεγραφήματος: «Ο Καμμένος επίσης μας είπε ότι ο Μεϊμαράκης του είχε ζητήσει προσωπικά να επιβλέπει ζητήματα στρατιωτικών προμηθειών». Ο κ. Ρις μάλιστα εκτιμά μάλιστα ότι ο κ. Καμμένος θα επιθυμούσε τη θέση του υφυπουργού εθνικής άμυνας υπό τον κ. Μεϊμαράκη.
Τον Ιούνιο του 2008, με βάση άλλο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας που έφεραν στο φως τα wikileaks, ο κ. Καμμένος ως υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πλέον ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ στην οργάνωση του Λιμενικού, λέγοντας μάλιστα ότι έχει εξασφαλίσει στήριξη και χρηματοδότηση για τη βοήθεια αυτή από «πολύ ψηλά»! Παράλληλα, όπως σημειώνει στο ίδιο τηλεγράφημα ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας Τόμας Κάντριμαν, ο κ. Καμμένος ζητάει από την πρεσβεία να μεσολαβήσει και να πιέσει την τουρκική κυβέρνηση «ώστε να σκληρύνουν τη στάση τους στο μεταναστευτικό και να προλαβαίνουν την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα».
Και να πούμε την γνώμη μας, επειδή τα τηλεγραφήματα έχουν δημοσιευθεί και παλιότερα (http://wikileaks.folders.gr/main/wikileak?id=54&locale=el)
Εδώ που έχει φτάσει η πολιτική ζωή της χώρας και όταν, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει η wikileaks, οι περισσότεροι αστέρες της πολιτικής μας σκηνής έσπευδαν να ενημερώσουν την Πρεσβεία, δεν προκαλούν έκπληξη τα τηλεγραφήματα για τον κ. Καμμένο.
Τα ερωτήματα προκύπτουν από τον αντιμνημονιακό και αντιιμπεριαλιστικό βερμπαλισμό των “Ανεξάρτητων”. Γιατί όπως και να το κάνουμε δεν συμβιβάζεται καθόλου με τις καλές σχέσεις με την πρεσβεία. Αντιθέτως μόνο ειρωνικά μειδιάματα προκαλεί.
 

1 σχόλιο:

  1. Τι να πούμε για τον καμμενο... όταν λέει μπορώ να συνεργαστώ με τον σύριζα , όλα να τα περιμένεις απο αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.