Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ ΤΑ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ" ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ


Ιδιαίτερα απασχόλησε τα ΜΜΕ, η επίσκεψη κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στους απεργούς της Χαλυβουργίας. Η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ μίλησε για μαύρο ραντεβού για ΠΑΜΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γράφοντας χαρακτηριστικά:

“ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΠΟΛΙΤΙΚΗ σελίδα 31, ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, “Μαύρο ραντεβού” για ΠΑΜΕ και Χρυσή Αυγή ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ: «Πριν από λίγα χρόνια θα θεωρούνταν αδιανόητο να παρευρεθούν εκπρόσωποι ακροδεξιών οργανώσεων σε απεργιακή κινητοποίηση συνδικάτων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ. Η εικόνα του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία και μέλους του ΠΑΜΕ Γ. Σιφονιού, να αναγγέλλει την παρουσία εκπροσώπων της “Χρυσής Αυγής” στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Χαλυβουργία…» Στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ υπήρξε σαφώς εκτενέστερο δημοσίευμα και άρθρο με την υπογραφή του κ. Ν. Χασαπόπουλου, στο οποίο τονιζότανε ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δια του προέδρου της(Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν έχει πρόεδρο, αλλά Γενικό Γραμματέα) Ν. Μιχαλολιάκου δηλώνει ότι το κόμμα του είναι αντικαπιταλιστικό, κατά της πλουτοκρατίας και κατά των διεθνών χρηματιστηρίων. Αλήθεια, τώρα το ανακάλυψαν αυτό;


Ας έλθουμε όμως στο δημοσίευμα, από το οποίο σας παραθέτουμε αποσπάσματα, σημειώνοντας ότι θέλουμε να πιστεύουμε όχι κακοπροαίρετα, δεν συμπεριελήφθη το σύνολο των όσων δήλωσε ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Εάν επιθυμεί η εφημερίδα το ΒΗΜΑ...
να ενημερώσει τους αναγνώστες της, για να μη έχουν μία διαφορετική εικόνα από την πραγματική, θα μπορούσε να φιλοξενήσει στις σελίδες της όπως έχει, πιστεύουμε, υποχρέωση σύμφωνα με την δεοντολογία μία συνέντευξη του Συναγωνιστή Μιχαλολιάκου στην οποία σε συγκεκριμένες απαντήσεις να υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Η πρόκληση εκ μέρους μας παραμένει ανοικτή. Ας δούμε όμως το δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ:

«ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ σελ. Α21: “Όταν ο κ. Λαπαβίτσας συμφωνεί με τον Νουριέλ Ρουμπινί και η “Χρυσή Αυγή” θέλει να γίνει… ΠΑΜΕ -

Η συνάντηση των άκρων – Η ετερόκλητη συμμαχία της δραχμής και τα παιχνίδια του κ. Μιχαλολιάκου με τους απεργούς της Χαλυβουργίας – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:

“Η “άλωση” της Χαλυβουργίας από τη “Χρυσή Αυγή”, και η συμπαράστασή της στους απεργούς προκάλεσαν την οργή του ΚΚΕ και του “Ριζοσπάστη” που έκαναν λόγο για “προβοκάτσια”, ενώ σε πολλά αριστερίστικα μπλοκ άρχισε ένας ιδιότυπος διάλογος με το ερώτημα “αν η “Χρυσή Αυγή” βρίσκεται στο πλευρό των απεργών ή το ΠΑΜΕ στο πλευρό της “Χρυσής Αυγής”.” Αυτό άναψε το φιτίλι για να ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στη “Χρυσή Αυγή” και το ΚΚΕ.”

“…Μίλησε στους απεργούς το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Α. Κασιδιάρης, τους υποσχέθηκε συμπαράσταση και βοήθεια και στο τέλος, για να μην αμφισβητήσει κανείς την “επιχείρηση συμπαράστασης”, την κινηματογράφησαν και την ανέβασαν στο Διαδίκτυο! “Δεν χαρίζουμε τους απεργούς στο ΚΚΕ” απαντά ο κ. Μιχαλολιάκος. Θεωρεί μάλιστα ότι η μόνη διαφορά που έχει το κόμμα του από το ΚΚΕ (“σε θέματα εργατιάς”) είναι ότι “το ΚΚΕ θέλει τους εργάτες χωρίς πατρίδα, ενώ εμείς θέλουμε μια πατρίδα χωρίς προλετάριους”…

«Ξεθωριάζουν τα όρια: Και όταν βεβαίως ο επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης “Χρυσή Αυγή” κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει υπερηφάνως ότι έστειλε τους “Χρυσαυγίτες στη Χαλυβουργία για να συμπαρασταθούν στους απεργούς του ΠΑΜΕ”, τότε δίνεται τροφή για ερωτήματα του τύπου: “Υπάρχει ή όχι ένα είδος “συνάντησης των άκρων”;”.

“…Όπως το ΚΚΕ, έτσι και ο κ. Μιχαλολιάκος, όπως λέει, δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή, όπως λέει, “κανείς δεν μας το χάρισε, το πληρώσαμε όλοι αρκετά ακριβά”.”

Ατυχής κατ’ αρχάς ο τίτλος και ο υπότιτλος του άρθρου. Ούτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θέλει να γίνει… ΠΑΜΕ, ούτε καμία συνάντηση των άκρων υπήρξε, ούτε καμία ετερόκλητη συμμαχία της δραχμής υπάρχει, ούτε παιχνίδια με τους απεργούς της Χαλυβουργίας! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι Κίνημα Εθνικιστικό και κατά τούτο βρίσκεται σε πλήρη ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση με τα μαρξιστικά κόμματα.

Εις ό,τι αφορά τη δραχμή, όπως γράφει και ο κ. Ν. Χασαπόπουλος, δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ γιατί κανείς δεν μας το χάρισε και το πληρώσαμε όλοι αρκετά ακριβά. Ελέχθησαν πολλά κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ώστε μάλλον αδικεί τις απόψεις του Κινήματός μας αυτή η γενίκευση! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν αντίθετη στην ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, η οποία κατέστρεψε κάθε ίχνος της ήδη πληγωμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας, βιοτεχνίας και γενικά της εθνικής παραγωγής! Η παραμονή της Ελλάδος στην ζώνη του ευρώ πληρώθηκε με βαρύ αντίτιμο από τον Ελληνικό Λαό και ως εκ τούτου δεν θα τους κάνουμε τη χάρη αυτή τη στιγμή με την κατάσταση που υπάρχει στην Ελληνική οικονομία και με ανύπαρκτη ελληνική παραγωγή να επιστρέψουμε σε ένα νόμισμα χωρίς αντίκρισμα. Εάν θέλουν την Ιδεολογική μας τοποθέτηση επί του θέματος, ναι, πιστεύουμε στο εθνικό κράτος και σε ένα εθνικό νόμισμα. Γιατί αυτό αποτελεί βασικό συστατικό ενός ελευθέρου Έθνους!

Όσο γι’ αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι εργάτες ανήκουν «κατ’ αποκοπήν» στην αριστερά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος και επαναλαμβάνω αυτό που υπάρχει και στο δημοσίευμα του Βήματος ότι εμείς οι Εθνικιστές δεν χαρίζουμε τους εργάτες στο μαρξιστικό διεθνισμό, γιατί πιστεύουμε ότι οι εργάτες όχι μόνον έχουν Πατρίδα, αλλά αποτελούν την σπονδυλική στήλη του Έθνους μαζί με όλους τους Έλληνες χωρίς ταξικές διαφορές! Για εμάς δεν υπάρχουν τάξεις, υπάρχει πάνω απ’ όλα το Έθνος.

Επιπλέον, κάποιοι που βλέπουν συνάντηση των άκρων και πιστεύουν ότι η γραμμή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κατά της πλουτοκρατίας είναι ένας πολιτικός καιροσκοπισμός, τους αφιερώνουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας του Μαΐου του 2008, πριν 4 χρόνια!Υ.Γ.: Αλήθεια, ο Λυκούργος με τους νόμους του, που τσάκισε την πλουτοκρατία στην αρχαία Σπάρτη ήταν του… ΠΑΜΕ; Όποιος, δηλαδή, είναι κατά της διαφθοράς του πλούτου και της επιβολής του στην πολιτεία όπως ο Πλάτων, πολλοί Αυτοκράτορες του Βυζαντίου, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, οι Αυτοκράτορες της Πρωσσίας με την «πεφωτισμένη δεσποτεία», όλοι αυτοί είναι με το… ΠΑΜΕ;

xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.