Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικά ΜΜΕ:"Οι μπατήριδες Έλληνες πουλάνε τα ξενοδοχεία τους"


Τα δηκτικά ρεπορτάζ της πλειοψηφίας των τουρκικών ΜΜΕ για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα,συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.Με μία συγκαλυμμένη χαιρεκακία κάποια -όχι όλα- τουρκικά ΜΜΕ γράφουν και ξαναγράφουν για “μπατιρημένους Έλληνες επιχειρηματίες” που “τρέχουν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης για να ξεπουλήσουν τη περιουσία τους σε Τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες”, οι οποίοι όπως γράφουν “έρχονται ,βλέπουν τις επιχειρήσεις,αλλά αδιαφορούν”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χάμπερτουρκ που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr ,ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη λίστα με 12 ξενοδοχεία προς πώληση,αλλά οι συμπατριώτες του αδιαφορούν,”λόγω της πολιτικής αστάθειας”.

Όσο κι αν δεν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις είναι δύσκολο να μην θυμηθούμε τη περίοδο που η Τουρκία βρισκόταν υπό τα δεσμά του ΔΝΤ,ή όταν αντιμετώπιζε τα σοβαρά προβλήματα από τους σεισμούς. Δεν υπήρχε τέτοιο κλίμα χαιρεκακίας στον ελληνικό Τύπο,εκτός ελαχίστων πάντα “γραφικών” εξαιρέσεων.

Αλλά μια και το τελευταίο δημοσίευμα αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη ,ο επί της Οικονομίας τσάρος καταγόμενος και εκλεγόμενος στη συμπρωτεύουσα δεν αισθάνεται έστω ελάχιστα ενοχλημένος απ΄ όσα λέγονται και γράφονται απέναντι;

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.