Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΩΝ

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΕΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Μ.ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ ,ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ , ΜΙΖΕΣ ,ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
Στο «χρονοντούλαπο» μπαίνει η τροπολογία που κατέθεσαν 90 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για άρση του απορρήτου σε περίπτωση έρευνας περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός αν αναλογιστεί κανείς πως τίθενται προς ψήφιση νομοσχέδια που αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με διαδικασία εξπρές.

Η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επήλθε μετά το σίριαλ με τον «βουλευτή που έβγαλε 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό» και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη πως: «δεν μπορούσε να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου γιατί δεσμεύεται από το απόρρητο».

Εν ολίγοις, αυτό που ζητούσαν είναι να: «μην ισχύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα».

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη «δίκαιη δίκη» που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη το απόγευμα αλλά δεν έγινε τελικά δεκτή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου.

“Δεν μπορώ να δεχθώ ολομέτωπη επίθεση κατά πολιτικών” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές για άρση προσωπικών δεδομένων στον έλεγχο Πόθεν Εσχες και πρόσθεσε πως η βασική αρμοδιότητα είναι του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο υπ. Δικαιοσύνης πρόσθεσε πως θα συνεννοηθεί για το θέμα με τον κ. Γιαννίτση και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ωστε “να το βάλουμε κάτω όλοι μαζί να το δούμε” για να έρθει νέο νομοθετικό πλαίσιο “οργανωμένα, όχι βεβιασμένα”.
athenspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.