Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Kαι ξαφνικά όλοι ασχολούνται με την Χρυσή Αυγή...


Η μεγάλη άνοδος της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και η μεγάλη πιθανότητα να είναι στην επόμενη βουλή , αναγκάζουν πλέον τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας να ασχοληθούν μαζί της ψάχνοντας τα "αίτια" της μεγάλης ανόδου που παρατηρείται τελευταία. 

Διαβάζουμε απο τον ιστοχώρο http://www.iefimerida.gr


Μια δεύτερη στη σειρά δημοσκόπηση, η χθεσινή της Public Issue, φέρνει το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής στο κατώφλι της Βουλής καθώς δίνει στο κόμμα που καθοδηγεί ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος ποσοστό της τάξης του 3%.

Αυτό που φαινόταν αδιανόητο και μη παραδεκτό τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το κόμμα που εκφράζει τις πιο σκληρές εθνικιστικές θέσεις και πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας ήταν απομονωμένο και από τον ελληνικό λαό, μοιάζει σήμερα πολύ πιθανό.

Δύο είναι οι λόγοι που βοηθούν στην άνοδο του συγκεκριμένου κόμματος.

Ο πρώτος και βασικός η οικονομική κρίση που σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης σπρώχνει τους απελπισμένους πολίτες στα άκρα. Η κατάρρευση του δικομματισμού με την απαξίωση των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων τα οποία βαρύνονται με κατηγορίες για την πορεία της χώρας τα τελευταία πολλά χρόνια αποτελούν την καλύτερη δεξαμενή.
Πολύ δε περισσότερο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι και μεγάλο και υπαρκτό. Και δεν είναι τυχαίο ότι η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής συνέπεσε...
με τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου πράγματι η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε αποδεκτό όριο.

Το πρώτο μήνυμα ήταν άλλωστε η είσοδος του επικεφαλής του κόμματος κ. Μιχαλολιάκου στο Δήμο της Αθήνας όπου μάλιστα κατέβασε δικό του συνδυασμό.

Ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι ορισμένοι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου χώρου φαίνεται ότι εγκαταλείπουν μαζικά το τον ΛΑΟΣ που ήταν το πιο συναφές κόμμα, σε ορισμένα τουλάχιστον θέματα, με τη δική τους ιδεολογία.
Η προσέγγιση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη με τα κλασσικά αστικά πολιτικά κόμματα και η συνεργασία του με τη Νέα Δημοκρατία που για τους θιασώτες της ακροδεξιάς αποτελεί κόκκινο πανί, από την εποχή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, προφανώς απελευθερώνει δυνάμεις και αυτό εκτός των άλλων καταγράφεται και από την πτώση του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις.

Σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο εισόδου βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αναμένεται να προκαλέσει στο άμεσο μέλλον πολλές συζητήσεις.


3 σχόλια:

  1. EΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Η ΓΗ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ !

    ΕΛΛΑΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ !

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 13% ΚΑΙ ΟΧΙ 3%.ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ. Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.