Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΛΕΕΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΓΙΑΤΙ "ΝΤΕΝ ΕΧΕΙ ΝΤΟΥΛΕΙΑ"... ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ


ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!.....ΟΠΟΥ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΒΑΖΕΤΕ "ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ". 
4.500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί από τον περασμένο Μάιο στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού(ΜΟΝΟ???...ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ). Πρωταγωνιστές στο κύμα εξόδου οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί.

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.(ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 4.500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ?? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...) 'Εφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη τα... βρίσκουν σκούρα ελέω κρίσης και αποφασίζουν να επιστρέψουν. Περισσότερες από 4.500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί ήδη στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από τον περασμένο Μάιο, ενώ έως προχθές με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού είχαν καταφέρει να επιστρέψουν 1.278 άτομα.(Α...ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ)

 «Μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και τελειώνει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, υπολογίζουμε ότι θα έχουν επιστρέψει περίπου 2.500 άτομα» δηλώνει στο «Εθνος» ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ, Δανιήλ Εσδράς.

«Πρόκειται για ανθρώπους που αισθάνονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα είτε επειδή δεν μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη ...
είτε γιατί δεν έχουν δουλειά, ούτε χρήματα να επιστρέψουν, και την ίδια στιγμή δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιές οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ερχονται σε εμάς και τους προσφέρεται ένας αξιοπρεπής τρόπος να γυρίσουν εκεί όπου τουλάχιστον θα έχουν ένα σπίτι και ένα πιάτο φαγητό...» μας λέει.

Δεύτερη φάση
Είναι η δεύτερη φάση του προγράμματος που πραγματοποιείται -έστω και με 6μηνη καθυστέρηση- από τον ΔΟΜ, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το 75% των εξόδων αντλούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και το 25% από ελληνικά κονδύλια.(ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ....ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ)

«Είναι το μόνο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που πρακτικά αντιμετωπίζει το πρόβλημα της μετανάστευσης» επιμένει ο κ. Εσδράς. «Πρωταγωνιστές» της φυγής αναδεικνύονται οι Αφγανοί με 1.923 αιτήσεις, οι Πακιστανοί με 1.087 αιτήσεις, αλλά και οι υπήκοοι Ιράκ (κυρίως Κούρδοι), Μπανγκλαντές, Μαρόκου, Νιγηρίας, Σουδάν. «Με τα έξοδα επιστροφής πληρωμένα και ένα ποσό περίπου 300 ευρώ στο χέρι επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Να φανταστείτε, αρκετοί είναι αυτοί που, αν και έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο, επιλέγουν το πρόγραμμά μας», εξηγεί ο κ. Εσδράς.

Τα δρομολόγια της απελπισίας
«Φτώχεια εδώ, φτώχεια κι εκεί»

«Ζω έξι χρόνια στην Ελλάδα. Αγαπάω πολύ τη χώρα σας, αλλά εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω δουλειά και δεν μπορώ να ζήσω... Γι' αυτό το αποφάσισα να επιστρέψω. Φτώχεια εδώ, φτώχεια κι εκεί - τουλάχιστον θα είμαι με την οικογένειά μου» μας είπε ένας από τους Πακιστανούς που βρήκαμε να περιμένουν στην ουρά για μια αίτηση στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού.

Η λύπη, η απογοήτευση αλλά και ο θυμός(ΜΠΑ ΘΥΜΩΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ...) περισσεύουν στα γραφεία του ΔΟΜ στο Ανω Καλαμάκι, όπου οι μετανάστες ετοιμάζουν τα χαρτιά τους. «Οταν ήρθαμε στην Ελλάδα νομίζαμε ότι ήρθαμε στην Ευρώπη. Αλλά στη χώρα σας δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Αφού και να φύγουμε σε άλλη χώρα θα μας φέρουν πίσω (σ.σ.: εννοεί ότι με τη σύμβαση Δουβλίνο ΙΙ ο μετανάστης επιστρέφει στη χώρα της ΕΕ στην οποία έδωσε πρώτη φορά τα στοιχεία του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα). «Πάμε στην πατρίδα μας να ξαναρχίσουμε» λέει ένας άλλος μετανάστης, από τις κουρδικές περιοχές του Ιράκ. «Δεν φύγαμε από τη χώρα μας επειδή θέλαμε. Η κατάσταση εκεί ήταν δύσκολη. Αλλά τώρα και εδώ είναι άσχημα τα πράγματα. Δεν υπάρχουν δουλειές...» συμπληρώνει ακόμη ένας από το Μπανγκλαντές.

tnsite.gr
ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ...




3 σχόλια:

  1. DimitrisBakoulas***To πρόβλημα απο τη γέννεσή του είναι εντός!!!Από επιχειρήσεις και άλλες εργασίες που τους προσλάμβαναν κάποιοι "Ελληναράδες"για να κλέβουν τη Πατρίδα,να τους δίνουν το μισό μεροκάματο,να μήν τους κολλάνε πολλές φορές ούτε ένα ένσημο το μήνα. Ο εργατικός Έλληνας να μένει χωρίς δουλειά και στήν επαρχία βέβαια, σε αγροτικές δουλειές,όπως επαγγέλματα άλλα που τη 10ετία '50-'60 τα κάνανε Ελληνίδες οικιακές βοηθοί, πολλές φορές και εσωτερικές,κηπουροί (βλέπε Ελληνικό παλιό κινηματογράφο) να απασχολούν αλλοδαπούς κ.λ.π. Πολλά Ελληνόπουλα δεν θέλουν να κάνουν τίποτα, θέλουν απο τη μια μέρα στήν άλλη να γίνουν πλούσια,να βρούνε θέσεις αναλόγως προσόντων επιστρατεύοντας το κομματικό μηχανισμό ή ότι άλλο βρώμικο διαθέτουν!!!Οι περισσότεροι-ες δεν πάνε ούτε στα χωράφια των οικογενειών τους να βοηθήσουν το γέρο και τη γριά που τους μεγάλωσε και από αυτάι τους σπούδασε!!!Άρα, για να φτάσει η κατάσταση εδώ στήν Ελλάδα όπως είναι σήμερα όλοι φταίνε!!!Εγώ πάντως όχι,γιατί ξεκίνησα και δούλευα στήν επαρχία(έφυγα απο Αθήνα) παρέα με αλλοδαπούς,στο τρύγο,στα θερμοκήπια,στίς Ελιές,τα πρώτα χρόνια!!ΤΩΡΑ ΠΑΛΕΥΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ,ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΝΣΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ,ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ .ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ,ΑΣ ΤΡΩΝΕ ,ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.

      Διαγραφή
  2. Και είπεν ο πίθηκας λαθρο-Ορκ : "Οταν ήρθαμε στην Ελλάδα νομίζαμε ότι ήρθαμε στην Ευρώπη. Αλλά στη χώρα σας δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα...". Τι λες ρε άπλυτε σκυλάραπα!!! Μήπως υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα στη δική σου τη χώρα;;; Γιατί τότε δεν καθόσουν στο σπιτάκι σου και πάτησες σ'αυτά τα χώματα με τα βρωμοπόδαρά σου;;; Στα τσακίδια λοιπόν... Να ξέρεις ότι δεν θα μας λείψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.