Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Πακιστανοί «νονοί» πωλούν προστασία στα φανάρια..Εμπλέκονται ακόμα και σε ανεξεχνίαστες δολοφονίες αλλοδαπών!!!



Πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα με πολυσχιδή δράση, ενώ δεν αποκλείεται από τις εν εξελίξει έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας να προκύψουν ακόμα και δολοφονίες ανθρώπων που μέχρι στιγμής παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Στα ίχνη ενός επικίνδυνου κυκλώματος, που απαρτίζεται από αδίστακτους κακοποιούς, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές. Πρόκειται για τους «νονούς» των φαναριών, οι οποίοι πωλούν προστασία σε δρόμους της Αθήνας, ενώ δεν διστάζουν να προχωρούν σε απαγωγές ατόμων και.....
να τα απελευθερώνουν, εφόσον παίρνουν λύτρα από τους δικούς τους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας εξαπέλυσαν ευρεία επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε περιοχές όπου κινούνται οι δράστες, και προσήγαγαν δεκάδες αλλοδαπούς, κυρίως Πακιστανούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Espresso», το κύκλωμα των Πακιστανών έχει πιάσει τα «καλά πόστα» στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές και δεν επιτρέπει σε άλλους αλλοδαπούς να πωλούν αντικείμενα ή να ζητιανεύουν. Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατοχύρωση της θέσης στο φανάρι σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας είναι η καταβολή του «κεφαλικού φόρου» που έχει επιβάλει η σπείρα των Πακιστανών.

Τα ποσά κυμαίνονται ανάλογα με την κίνηση που παρουσιάζει ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το «κατοχυρωμένο πόστο». Είκοσι ευρώ το μεσημέρι και το πρωί, οπότε η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς οι Αθηναίοι πηγαίνουν στις εργασίες τους, ενώ για τις ώρες που δεν έχει μεγάλη κυκλοφορία ο δρόμος το χαράτσι κατεβαίνει στα δέκα ευρώ. Παράλληλα τα «τσιράκια» της σπείρας επιβάλλουν στους μετανάστες μια ιδιότυπη εμπορική συμφωνία. Τα διάφορα αντικείμενα που βλέπουμε να πωλούν οι αλλοδαποί στα φανάρια τα προμηθεύονται από συγκεκριμένους αλλοδαπούς εμπόρους, οι οποίοι έχουν κλείσει «εμπορική συμφωνία» με τη σπείρα, ώστε να προωθείται στο φανάρι το δικό τους εμπόρευμα.

Τα ημερήσια κέρδη της συγκεκριμένης σπείρας υπολογίζονται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες σε 1.000 ευρώ την ημέρα, κυρίως τις καθημερινές και κάτι παραπάνω τα Σαββατοκύριακα, ιδίως τις νυχτερινές ώρες. Οσοι από τους αλλοδαπούς, νόμιμοι ή μη, προσπάθησαν να αντιδράσουν στους κακοποιούς, ξυλοκοπήθηκαν στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενώ άλλοι «εξαφανίστηκαν» από την πιάτσα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εspresso», η πλέον επικερδής δραστηριότητα της συγκεκριμένης σπείρας είναι οι απαγωγές των συμπατριωτών τους.

Μέλη της συμμορίας συγκεντρώνουν πληροφορίες για την οικονομική δυνατότητα που έχει στην πατρίδα του το υποψήφιο θύμα τους.
Ετσι, αφού το απαγάγουν, επικοινωνούν με την οικογένειά του στο Πακιστάν ή σε άλλο κράτος της ασιατικής ηπείρου και ζητούν χρηματικά ποσά ως λύτρα για την απελευθέρωση του συγγενή τους.
Μάλιστα, ζητούν από τους συγγενείς του θύματος να πουλήσουν ακόμα και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να βρουν τα χρήματα για τα λύτρα. Στη συνέχεια, μέσω αμερικανικής εταιρείας αποστολής εμβασμάτων, στέλνουν τα χρήματα στην Ελλάδα, ώστε να τα παραλάβουν οι δράστες και να απελευθερωθεί ο όμηρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ασφάλεια εξετάζουν τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις απαγωγών και δύο δολοφονίες αλλοδαπών, οι συγγενείς των οποίων αδυνατούσαν να αποστείλουν τα λύτρα που ζητούσαν οι αδίστακτοι απαγωγείς.

Ηδη οι έρευνες των αστυνομικών είναι σε καλό επίπεδο, με δεδομένο και το γεγονός πως πολλοί από τους αλλοδαπούς που ζουν νόμιμα στη χώρα μας είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τις Αρχές, ώστε να εξαρθρωθεί η συμμορία που καταδυναστεύει νόμιμους και παράνομους μετανάστες στην Αθήνα.
http://www.polispress.gr/

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.