Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΊΜΙΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΗΚΕ.


Δεκαέξι χρόνια μετά από το αξέχαστο για τις καρδιές των Ελλήνων επεισόδιο στα Ίμια, και είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που ξέρουν την απόλυτη αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη τις τραγικές εκείνες ημέρες μέχρι και την ημέρα που έλαβε τέλος στο επεισόδιο. Και αυτό γιατί, Ελληνική και Τούρκικη κυβέρνηση σε συνεργασία με ΗΠΑ, φρόντισαν η ιστορία να αλλοιωθεί και να συγκαλυφθούν γεγονότα και σκοπιμότητες που κρυβόντουσαν πίσω από το περιστατικό.. Τιμή μας και χρέος μας, καθώς πλησιάζει η μέρα επετείου του συμβάντος και των αδικοχαμένων πιλότων, να "εξιστορήσουμε" καρέ καρέ τα γεγονότα και τις δράσεις που έλαβαν μέρος από τις 27 Ιανουαρίου - 2 Φλεβάρη στην σημερινή "γκρίζα ζώνη" των Ιμίων...

Μεσημέρι Σαββάτου 27 Ιανουαρίου, αποστολή Τούρκων δημοσιογράφων εκ των οποίων οι δύο υπήρξαν μέλη μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας καθώς είχαν προκαλέσει επεισόδια και στην Θράκη και τους είχε απαγορευθεί η είσοδος σε ελληνική περιοχή, προσγειώνονται με ελικόπτερο στην ανατολική Ίμια, όπου υπήρχε μέχρι τότε ελληνική σημαία καθώς ήταν καθιερωμένη ελληνική περιοχή. Κατεβάζουν την Ελληνική σημαία και τοποθετούν Τούρκικη και εγκαταλείπουν την βραχονησίδα παίρνοντας μαζί τους την ελληνική σημαία... Αυτό δείχνει αρχικά τις διαθέσεις τις τουρκικής πλευράς να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του εδάφους, κάτι που σε όλα τα κράτη είναι αιτία πολέμου.. ειδοποιούνται οι αρχές και το Υπουργείο Αμύνης(Γεράσιμος Αρσένης) και επικρατεί ένταση στις συζητήσεις των αρμοδίων της Ελληνικής πλευράς..
Ξημερώματα Κυριακής 28 Ιανουαρίου με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχου Λυμπέρη, κατεβαίνει η τουρκικής σημαία και ανυψώνεται εκ νέου η ελληνική..
Αυτομάτως δίνεται εντολή ετοιμότητας στις μονάδες στρατού για ενδεχόμενη απάντηση των Τούρκων και συνάμα πρόκληση επεισοδίου. Σε συνομιλία που είχε ο Ναύαρχος Λυμπέρης με τον Α/ΓΕΣ ο ναύαρχος Λυμπέρης αναφέρει στο βιβλίο του («Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες», σελ. 560): «Ζητάω από τον Α/ΓΕΣ να διαθέσει ομάδα ειδικών δυνάμεων για τη φύλαξη της σημαίας στα Α. Ίμια. Ο Α/ΓΕΣ στρατηγός Βούλγαρης δεν ανταποκρίνεται θετικά. Προβάλλει αντιρρήσεις για ανάληψη της αποστολής, επικαλούμενος αδυναμίες και ελλείψεις σε σχέση με υποχρεώσεις [σε άλλο σημείο του βιβλίου (σελ. 548) αναφέρεται ότι ο Α/ΓΕΣ επικαλέστηκε «προβλήματα διαθεσιμότητας προσωπικού»]. Η φύλαξη εδάφους της ελληνικής επικράτειας (βραχονησίδας) είναι ευθύνη του ΓΕΣ/ΑΣΔΕΝ (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού Νήσων).

Ο διοικητής ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Σπυρίδων, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Σταμπουλής και ο διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ υποστράτηγος Νικολαΐδης είχαν αντίθετη άποψη με τον Α/ΓΕΣ. Απευθύνομαι στον Α/ΓΕΝ και του ζητάω να διαθέσει βατραχανθρώπους. Ο Α/ΓΕΝ ανταποκρίνεται θετικά. Με προφορική μου εντολή προς Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ διέταξα να έρθουν σε άμεση ετοιμότητα δύο ομάδες βατραχανθρώπων και να μεταφερθούν με ελικόπτερο του ΣΞ (Στρατός Ξηράς) από την Κω ή την Κάλυμνο, καθώς και να έρθει σε ετοιμότητα τμήμα Ειδικών Δυνάμεων νήσου περιοχής».

Εντολή των Υπουργιών Αμύνης και εξωτερικών ήταν η απλή υποστολή της τουρκικής σημαίας, και ανύψωση της ελληνικής, χωρίς καμία φύλαξη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε την αποδοχή από ελληνικής πλευράς της ουδετερότητας των βραχονησίδων..
Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Στάγκας, έπειτα από παρατήρηση του Υπουργού Αμύνης για παράκουσμα εντολών θέτει την διαθεσιμότητα του υπό τις αποφάσεις του Υπουργού..
Στις 30 Ιανουαρίου, έρχεται στο φώς όλως τυχαία σχέδιο των Τούρκων για κατάληψη βραχονησίδων κοντά σε τουρκική παραλία, και κάτι τέτοιο σημάνει συναγερμό στην ελληνική πλευρά.. Διατάσσεται η επιστράτευση μονάδων του Έβρου και των νησιών του Αιγαίου. Στο χώρο του Αιγαίου και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ιμίων, αναπτύσσονται ναυτικές και στρατιωτικές δυνάμεις και από τις δύο πλευρές με τους Τούρκους να υστερούν σε δύναμη. Ωστόσο οι τουρκικές παραβιάσεις αέρος και χωρικών υδάτων δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή.
Εν τω μεταξύ, είχαν αρχίσει από νωρίς και οι συνομιλίες των Υπουργείων εξωτερικών των ΗΠΑ και με τις δύο πλευρές, με τους πρώτους να ξεκαθαρίζουν την ουδέτερη στάση τους πάνω στο θέμα και να προτείνουν σχέδιο απεμπλοκής κάτι που θα σήμαινε την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων και κάθε σημαίας.. κάτι που είχε ζητήσει και ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ώστε να σταματήσουν οι παραβιάσεις..
Στις 1:30 τα ξημερώματα, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι κάκιστες και η ορατότητα μηδενική, 10 άνδρες της μονάδες υποβρυχίων καταστροφών του τουρκικού ναυτικού (SAT) διαφεύγουν της προσοχής των πλοίων και αποβιβάζονται στην μικρή βραχονησίδα των Ιμίων.

Τα γεγονότα που ακολουθούν είναι αυτά που επιμελώς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των κυβερνώντων κουφιοκεφαλάκηδων χαρτογιακάδων απέκρυψε από τον Ελληνικό λαό για να μην τους πάρουμε με τις πέτρες. Διαβάστε λοιπόν και φρίξτε.

Στην μικρή βραχονησίδα πριν να επιβιβαστούν οι Τούρκοι κομάντος είχαν επιβιβαστεί 2 Έλληνες των Ο.Υ.Κ. όπου κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να αφοπλίσουν τους Τούρκους. Αφού τους κατέστησαν αιχμαλώτους επικοινώνησαν με την μονάδα τους και ιεραρχικά ειδοποιήθηκαν ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης, το υπουργείο αμύνης και ο υπουργός αμύνης Γ. Αρσένης και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης ( ή Ααρών Αβούρ που είναι και το πραγματικό του όνομα). Ακολούθησε συνδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό και αφού επικοινώνησαν με τον Ναύαρχο Λυμπέρη του ανακοίνωσαν ότι πρέπει να ελευθερώσουν τους Τούρκους αιχμαλώτους και να τους επιστρέψουν τον οπλισμό τους. (?) Περιπολικό σκάφος του ναυτικού πλησιάζει την μικρή βραχονησίδα και αφού ελευθερώνει τους Τούρκους, επιβιβάζει τους 2 Έλληνες ΟΥΚάδες και αποχωρεί από την περιοχή. Το ίδιο διατάσσονται να κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες ΟΥΚάδες από την μεγάλη βραχονησίδα.

Αφού αφέθηκαν λοιπόν οι Τούρκοι ελεύθεροι πάνω στην βραχονησίδα και έφυγαν οι ελληνικές δυνάμεις καταδρομών, σηκώνουν την τούρκικη σημαία κατεβάζοντας την Ελληνική, που επίσης κυμάτιζε και στην μικρή βραχονησίδα, και παραμένουν σύμφωνα με τις εντολές που είχαν λάβει στην θέση τους.

 Περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα της 31 Ιανουαρίου απογειώνεται από την φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ του Ελληνικού ναυτικού ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 για να επιθεωρήσει πάνω από την μικρή βραχονησίδα και να δει εάν οι Τούρκοι κομάντος είναι ακόμη εκεί ή έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους. Το ελικόπτερο αφού πλησίασε την βραχονησίδα δέχτηκε τα πυρά και των 10 Τούρκων, που φυσικά δεν είχαν φύγει ακόμη, με αποτέλεσμα να καταπέσει λίγο αργότερα παίρνοντας μαζί του στον θάνατο και τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς: Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση. Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό. Η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει την άτρακτο του ελικοπτέρου που φαίνονται καθαρά οι τρύπες από τις σφαίρες τον Τούρκων. Είναι από τις λίγες φωτογραφίες που δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν αυτοί που έβγαλαν το πόρισμα για το δήθεν ατύχημα που οφειλόταν σε καρδιακά προβλήματα του ήρωα - χειριστή Καραθανάση..

Φυσικά αυτό ήταν κάτι που "έπρεπε" να συγκαλυφθεί, δεδομένου ότι αν διέρρεε στον ελληνικό λαό, θα υπήρχε σίγουρα θερμό επεισόδιο... αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν εκ των υστέρων, σε περίπτωση που ξεκινούσε σύγκρουση, η Τουρκία θα έχανε επτά φρεγάτες και η Ελλάδα δύο ως τρεις. Το είδος της απάντησης της τουρκικής ηγεσίας, κυρίως της στρατιωτικής, σε ένα τόσο βαρύ πλήγμα στο γόητρο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να εκτιμηθεί εκ των υστέρων.
Αμέσως μετά την λήξη όλου του επεισοδίου και την αποχώρηση πάντων στρατευμάτων και σημαιών, οι υπουργοί Αμύνης και Εξωτερικών (αρσένης και Πάγκαλος) δημοσίευσαν με χαρές και πανηγύρια την συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς, και ευχαρίστησαν τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους. Υπερτόνισαν φυσικά και τότε και τα υπόλοιπα χρόνια πόσο σημαντική ήταν η απόφαση της "έμμεσης" αυτής υποχώρησης, που μεταφράστηκε ως συμφωνία απεμπλοκής, στον να μην κορυφωθούν τα επεισόδια...
Η επιδίωξη των Τούρκων ήταν μεν η παρεμπόδιση στην αύξηση των χωρικών κατά 12 ναυτικών μιλίων υπέρ της ελληνικής πλευράς, αλλά υπήρχαν και λοιποί λόγοι που οι Τούρκοι δημιούργησαν όλο το επεισόδιο..
Αποσκοπούσαν στην κατάληψη των βραχονησίδων ή τουλάχιστον το γκριζάρισμα τους( έπειτα από τις πιέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ) με σκοπό την μελλοντική οικονομική εκμετάλλευση ή συνεκμετάλλευση της περιοχής. Τι ακριβώς να εκμεταλλευτούν; Στην περιοχή είναι γνωστό από παλαιότερες έρευνες γεωλόγων κλπ ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα υδρογονανθράκων.. Πέρα όμως από αυτό, κάτι που δεν έχει τεθεί ποτέ στην δημοσιότητα, είναι ότι η περιοχή είναι από τις ελάχιστες πηγές "άφθονου" Οσμίου... Το όσμιο είναι από τα πιο ακριβά και δυσεύρετα μέταλλα που χρησιμοποιείται στην παραγωγή οπλικών και όχι μόνο συστημάτων... Είναι πιο σπάνιο και ακριβό και από το Ουράνιο που επίσης χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές παραγωγές και επίσης βρίσκεται σε αφθονία στην Β. Ελλάδα.
Τις έρευνες των διεθνών επιστημόνων φυσικά τις γνωρίζουν χρόνια οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και όχι μόνο.. ¨όπως πάντα όμως η αλήθεια που συμφέρει τον λαό παραποιείται ή καταστρέφεται, και εμείς μένουμε με τα ελλιπείς ιστορικά γεγονότα που μας λένε...
Η πράξη αυτή της Τουρκίας θυμίζει την πράξη με την κατοχή του ΄74 στην Κύπρο. Η Ελληνική κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή, παίρνει πάντα το μέρος του "θεατή" και θέτει την Ελλάδα στις ορέξεις και τα παιχνιδάκια των Τούρκων και των συμμάχων..
Ευθύνη έμμεσης έχει και ο ελληνικός λαός που συνέχεια εκλέγει τους ίδιους, και δεν βλέπει το ολοφάνερο σχέδιο προδοσίας και εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων που ξετυλίγεται όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος της πάντα "ανδρειωμένης" Ελλάδας..
Η κάθε παρόμοια ιστορική επέτειος, πρέπει πολύ απλά να θυμίζει στον Έλληνα ότι είναι Έλληνας και ότι πρέπει να αποτραβηχτεί από τον δρόμο που ο κάθε Ανθέλληνας και προδότης εθνοπατέρας τον έχει βάλει..
Δεν αρκεί μόνο να ελπίζεις ....χρειάζεται και αγώνας.. Αυτό το ήξεραν καλά οι "Ήρωες" που έπεσαν σε κάθε προδοτική κίνηση κατά της Ελλάδας...
Επιμέλεια Ίων Κ.

edhleias.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ,αληθεια ειναι ,ειχαν περιεργους θανατους , καποιοι σκοτωθηκαν σε μια ασκηση οταν επεσε το ελικοπτερο τους ,αλλοι σε αυτοκινητιστικο δυστηχημα ,και τον αρχηγο τους τον μαχαιρωσαν. Μαλλον ηξεραν πολλα και τους εβγαλαν απο την μεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.