Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αλβανός ιστορικός «αδειάζει» τον Γκρουέφσκι…


Πολλαπλά… εγκεφαλικά θα πρέπει να έχει προκαλέσει στα Σκόπια η έκδοση βιβλίου αλβανική καταγωγής ιστορικού στη χώρα, του Σκεντέρ Χασάνι, με τίτλο «Αποδεικτικά στοιχεία των Αλβανών των Σκοπίων» (Dëshmi për Shkupin shqiptar), το οποίο αμφισβητεί γενικότερα τους… τίτλους ιδιοκτησίας των Σκοπιανών επί του εδάφους της χώρας τους!

Το βιβλίο του Αλβανού ιστορικού, παραθέτει ιταλικά έγγραφα τα οποία καταδεικνύουν αναλυτικά την πληθυσμιακή σύσταση στην περιοχή την περίοδο 1912- 1941 καταγράφοντας πληθυσμιακή υπεροχή του αλβανικού στοιχείου στην πόλη των Σκοπίων.

Τα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με τον συγγραφέα, αποδεικνύουν ότι όσα υποστηρίζουν οι Σλάβοι… που πιστεύουν ότι είναι «Μακεδόνες» με… λαμπρή Ιστορία στα βάθη των αιώνων, ότι το αλβανικό στοιχείο μόνο μειονότητα δεν ήταν στην περιοχή, προκαλώντας ευθέως το κατεστημένο της χώρας, το οποίο με ιστορικές ψευδολογίες και καπηλεία της Ιστορίας άλλων λαών επιχειρεί να οικοδομήσει και να επιβάλλει μια πλαστή «εθνική ταυτότητα».

Σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο» του Γιώργου Εχέδωρου, «το παρόν έγγραφο απορρίπτει εκείνους που εφηύραν μέσα από πολιτικούς κύκλους, ότι οι Αλβανοί αποτελούσαν μειοψηφία στη μικρή πόλη της εποχής εκείνης. Εξάλλου και από τον γεωγράφο του 17ου αιώνα, Εβλιγιά Τσελεμπή, δηλώνεται ότι στα Σκόπια ομιλούνταν η αλβανική γλώσσα και όχι η ‘μακεδονική’ που ισχυρίζεται η κρατική εγκυκλοπαίδεια, αφού ο σλαβικός πληθυσμός ήρθε στην πόλη μετά τους τουρκικούς πολέμους».

Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ώστε να αντιληφθεί ότι η πολιτική που ακολουθεί και οι εμμονές της στο ζήτημα της ονομασίας, είναι απλά αυτοκτονική. Και μάλιστα θα σηματοδοτήσει ένα αργό και βασανιστικό θάνατο. Διότι αρνούνται να αντιληφθούν ότι τα συμφέροντα των ισχυρών μπορούν να αλλάξουν και η επιβίωση του κράτους τους θα μπορούσε να παύσει να αποτελεί προτεραιότητα.

Τότε μόνο θα αντιληφθούν ότι η στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, τη μοναδική χώρα που πραγματικά δεν είχε την παραμικρή αξίωση που να άπτεται ζητημάτων κυριαρχίας, ήταν αυτοκτονική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.